SİYONİST ASKERLER 8 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah (1 Nisan Cumartesi) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’te çeşitli bölgelere düzenlediği baskınlar sırasında en az 8 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 406 Tarih: 01 Nisan 2023 08:12
SİYONİST ASKERLER 8 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, Yahudiler tarafından kutlanan Pesah (Hamursuz) Bayramı öncesi işgal güçlerinin sahur vaktinde Kudüs’te birçok eve baskın düzenlediğini, evlerde arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini bildirdi.
 

İşgal güçleri Kudüslü Muhammed Eş-Şaviş’i Babu Hıtta Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı ve evde arama yaptı.
 

İşgal güçlerinin aynı mahalleden Ahmed Ebu Gazale ve Mahmud Eş-Şaviş ile Kudüs’ün Eski Belde semtindeki El-Vad Mahallesi’nden Muhammed El-Bekri’yi de gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri, Eski Belde semtindeki Es-Sa’diyye Mahallesi’nde Ruhi El-Asi isimli gencin evine baskın düzenledi ve Filistinli genci ifade vermeye çağırdı.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Kudüs’ün Sur Bahir beldesi sakinlerinden Muhammed Cihad Ebu Kef isimli genci gözaltına aldığı belirtildi.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Ramallah’ta da üç kişiyi gözaltına aldı. Hanzala Merkezi, Ramallah’ın kuzeybatısındaki Halamiş Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki bir askeri kontrol noktasında gözaltına alınan gençlerin Abdülfettah Taye, Anan Safi ve Mustafa Er-Riyahi olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar