SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 455 Tarih: 29 Mart 2023 06:52
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Mübarek Ramazan ayında mübarek Mescidi Aksa'da, ibadet eden, itikafa giren ve burada ribat görevi gören Müslümanlara saldırarak onları oradan çıkarmaya çalışan işgal güçleri bugün (29 Mart Çarşamba) sabah yine yahudi yerleşimcilerin buraya baskın düzenlemelerine imkan verdi. Onlarca yahudi yerleşimci işgal güçlerinin himayesi altında Mescidi Aksa'yı basarak içeride ibadet eden Müslümanları rahatsız eden hareketlerde bulundu. 

İşgal güçlerinin yerleşimcilerin baskınlarına imkan sağlamak ve ortamı hazırlamak amacıyla sabahın erken saatlerinden itibaren Mescidi Aksa çevresinde tedbirleri artırdıkları ve sabah namazına gelen gençleri Hitta Kapısı'ndan geçtikleri sırada aradıkları belirtildi. 

İşgal polislerinin bugün yerleşimcilerin baskınlarına yarım saat süre eklediklerine ve normalde öğleden önce 11.00'de biten baskın faaliyetlerini 11.30'a kadar sürdürmelerine izin verdiklerine dikkat çekildi. 

Bu arada Ramazan boyunca yerleşimcilerin Mescidi Aksa'yı kirletme planlarının önüne geçilmesi için burada ribatların artırılması, imkanı olanların ibadetlerini burada yapmalarına özen göstermeleri yönündeki çağrılar da devam ediyor. 

Bu konuyla ilgili açıklamalarda işgal rejiminin Mescidi Aksa üzerindeki hakimiyet ve tasallutunu artırmak amacıyla buraya yönelik örtülü bir din savaşı içinde olduğu, yahudi yerleşimcileri bu amaçla dini birtakım öğeleri kullanarak buraya baskın düzenlemeye teşvik ettiği belirtiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar