KUDÜS MİLLETVEKİLİ MUHAMMED EBU TAYR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İşgal yönetimi, Kudüs'ten Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Ramallah'a sürgün edilen ve 20 aydan beri de işgal zindanlarında esaret hayatı yaşayan Kudüs milletvekili Muhammed Ebu Tayr'ı dün (22 Mart Çarşamba) serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 441 Tarih: 24 Mart 2023 00:10
KUDÜS MİLLETVEKİLİ MUHAMMED EBU TAYR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İşgal güçleri, 72 yaşındaki Muhammed Ebu Tayr'ı Temmuz 2021'in başlarında, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in yakınındaki Daru Salah köyünde bulunan evlere düzenlediği baskında esir etmişti. Daha sonra hakkında idari tutukluluk kararı vermiş ve idari tutukluluğunu sürekli yenileyerek uzatmıştı. 

Muhammed Ebu Tayr'ın son esareti, serbest bırakılmasından sadece dört ay sonra gerçekleşmişti. Ondan önce de yine idari tutuklu olarak 20 ay süreyle işgal zindanlarında esaret hayatı yaşamıştı. 

İşgal zindanlarında geçirdiği tüm esaret süresi ise 36 yılı bulmuş durumda.

Muhammed Ebu Tayr 2006 seçimlerinde, Hamas'ın listesi durumundaki Değişim ve Islah Listesi'nden Kudüs milletvekili seçilmişti. 2010 yılında işgal yönetimi tarafından Kudüs'ten sürgün edildi. 

Filistin'deki İslami hareketin önde gelenlerinden olan Ebu Tayr, 16 Nisan 1951 tarihinde işgal altındaki Kudüs şehrinin doğusundaki Ummu Tuba köyünde dünyaya geldi. Aksa Şer'i İlimler Lisesi'nden mezun olan Ebu Tayr kendi köyünde bir süre imam hatiplik yaptı. Sonrasında işgale karşı direniş faaliyetlerine katıldı ve muhtelif direniş eylemlerinde aktif rol aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar