İSMAİL HENİYYE'DEN ÜRDÜN'E ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 448 Tarih: 21 Mart 2023 07:13
İSMAİL HENİYYE'DEN ÜRDÜN'E ÇAĞRI

Aşırı sağcı işgal hükümetinin aşırı ırkçı siyonist Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Ürdün topraklarını da içine alan hayali "Büyük İsrail" haritasının asılı olduğu masadan yaptığı konuşmada, Filistin halkı diye bir halkın bulunmadığı gibi birtakım ırkçı mesajlar vermesi üzerine İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, bu açıklamanın tehlikenin aynı zamanda Ürdün'e yönelik olduğunu gösterdiğini hatırlatarak bunun Filistin ve Ürdün arasında siyonist düşmana karşı stratejik bir işbirliği gerçekleştirilmesini zorunlu kıldığını dile getirdi. 

Heniyye uluslararası topluma da seslenerek, tüm uluslararası yasalara aykırı bu tutum karşısındaki sorumluluklarını yerine getirmesini istedi. 

İsrail işgal rejiminin "aşırı sağcı" hükümetinin sözde Maliye Bakanı aşırı ırkçı ve aşırı siyonist Smotrich, 19 Mart Pazar günü Fransa'nın başkenti Paris'te, önüne üzerinde Ürdün toprakları dahil Arap Yarımadası'nın ve Biladu'ş-Şam'ın önemli bir kısmını içine alan hayali "Büyük İsrail" haritasının yer aldığı bir bezin asılı olduğu masa koyarak yaptığı konuşmada Filistin halkı diye bir halkın olmadığı iddiasında bulundu.

Smotrich'in söz konusu açıklaması üzerine Ürdün Dışişleri Bakanı işgal rejiminin Amman Büyükelçisi'ni dün (20 Mart Pazartesi) akşam bakanlığa çağırıp tepkisini dile getirmişti. Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Smotrich'in sözlerinin ve Filistin topraklarını ve Ürdün Haşimi Krallığı topraklarını da kapsayan sözde "Büyük İsrail" haritasını kullanmasının ırkçı ve provokatif olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar