HİZBULLAH'TAN İSLAMİ CİHAD'A DESTEK AÇIKLAMASI

Lübnan Hizbullahı Hareketi, Filistin İslami Cihad hareketinin liderlerinden birinin şehit edilmesini kınayarak, “Bu eylemler sadece milletlerimizin farkındalığını artıracaktır” ifadesinde bulundu. 

Görüntülenme: 442 Tarih: 20 Mart 2023 10:31
HİZBULLAH'TAN İSLAMİ CİHAD'A DESTEK AÇIKLAMASI

Lübnan Hizbullah hareketi, Filistin İslami Cihad hareketinin liderlerinden Ali Remzi el-Esved’in Pazar akşamı geçici Siyonist rejim tarafından şehit edilmesini kınadı.

Hizbullah yayınladığı bildiride şunları vurguladı: ‘Direniş hareketlerinin liderlerine ve yetkililerine yönelik suikast operasyonu, Siyonist düşmanı istediği hedeflere ulaştırmayacak, sadece milletlerimizin farkındalığını artıracaktır.’

Filistin İslami Cihat hareketinin askeri kanadı olan Saraya el-Kudüs, dün öğle saatlerinde Suriye'deki üst düzey komutanı Ali Remzi el-Esved'in suikasta uğradığını açıkladı. İslami Cihad, Esved'in Saraya el-Kuds'ün üst düzey komutanlarından biri olduğunu ve Şam vilayetinde Siyonist rejime bağlı kişiler tarafından şehit edildiğini söyledi.

Ali el-Esved’in, ailesi 1948'de Hayfa'dan Suriye'ye göç etmiş Filistinli bir mültecidir ve Ali Esved, göç ettikleri ilk yıllarda İslami Cihad'ın bir üyesi olmuştur.

İslami Cihad, bu cinayetten Siyonist rejimi suçlu tuttu ve Siyonist rejimle mücadeleye ve bu rejimin suç ve cinayetlerine karşılık vermeye devam edeceğini vurguladı.

rasthaber

Yorumlar