DİZENGOFF CADDESİ EYLEMİNDE YARALANAN SİYONİST ÖLDÜ

9 Mart Perşembe günü Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Tel Aviv şehrinin ana caddelerinden biri durumundaki Dizengoff Caddesi'nde gerçekleştirilen feda eyleminde yaralanan işgalcilerden birinin, aldığı yaraların tesiriyle eylemden 11 gün sonra hayatını kaybettiği açıklandı.  

Görüntülenme: 370 Tarih: 20 Mart 2023 04:12
DİZENGOFF CADDESİ EYLEMİNDE YARALANAN SİYONİST ÖLDÜ

Siyonistlere ait haber kaynaklarının bugün (20 Mart Pazartesi) yayınladığı haberlere göre Dizengoff Caddesi eyleminde yaralananlardan biri aldığı yaraların tesiriyle öldü. 

Siyonistlere ait Walla haber sitesinin yayınladığı haberde eylemde başından isabet alan ve ağır yaralanan Uri Eşker isimli yerleşimcinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.  

9 Mart Perşembe günü akşam saatlerinde Tel Aviv'in Dizengoff Caddesi'ndeki bir kafenin yakınında gerçekleştirilen eylemde işgalcilerden en az 5 kişinin yaralandığı duyurulmuştu. Eylemin işgalci siyonistlerin Cenin'de ve Batı Şeria'nın muhtelif noktalarında gerçekleştirdiği saldırılara, cinayetlere ve katliamlara karşı bir intikam eylemi olduğu belirtilmişti. 

Eylemin işgal rejiminin Cenin'in Caba' kasabasında gerçekleştirdiği ve 3 Filistinlinin şehit edildiği saldırıdan birkaç saat sonra gerçekleştirilmesi, işgal rejiminin saldırısına çok hızlı bir cevap verilmesi açısından dikkat çekmişti. 

Eylemi gerçekleştiren Elmutezbillah Salah El-Havaca daha sonra işgal güçleri tarafından şehit edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar