ŞARMU'Ş-ŞEYH'TE İHANET İTTİFAKI

İşgal rejiminde bir üst düzey yetkili dün (19 Mart Pazar) Mısır'ın Şarmu'ş-Şeyh şehrinde gerçekleştirilen toplantıda, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde sürdürülen direnişe karşı "insafsızca" savaş verilmesi konusunda ittifak sağlandığını söyledi.  

Görüntülenme: 310 Tarih: 20 Mart 2023 16:20
ŞARMU'Ş-ŞEYH'TE İHANET İTTİFAKI

Siyonistlere ait Kanal 12 isimli tv'nin söz konusu "İsrailli" yetkiliye dayandırdığı açıklamada, Şarmu'ş-Şeyh'teki toplantıya katılanların daha önce Ürdün'ün Akabe şehrinde düzenlenen toplantıda alınan kararlara bağlılıklarını yeniledikleri, bunların başında da tek taraflı adımlar atılmasına son verilmesi ve diyaloğa ağırlık verilmesi olduğu iddia edildi. 

Siyonist yetkili, İsrail heyetinin Ramazan ayında ve sonrasında "şiddetin" artmasının önlenmesinin önemi üzerinde durduğunu, "teröre karşı kararlı ve insafsızca faaliyet yürütülmesi gerektiğini vurguladığını" iddia etti.

Ürdün'ün Akabe şehrinde 26 Şubat Pazar günü, işgal rejimini rahatlatmak ve Filistin halkının özgürlük mücadelesini kırmak amacıyla Ürdün Krallığı'nın çağrısıyla İsrail, Filistin Yönetimi, Mısır, ABD ve Ürdün'ün katılımıyla Ürdün'ün Kızıldeniz'in Akabe Körfezi'ne bakan Akabe şehrinde bir 5'l ihanet toplantısı gerçekleştirilmişti. 

Dün de yine aynı 5'li grup tarafından Mısır'ın Şarmu'ş-Şeyh şehrinde yine aynı amaçlarla bir toplantı düzenlendi. Filistin'deki direniş hareketleri Akabe'deki toplantıya karşı çıktıkları gibi Şarmu'ş-Şeyh'teki toplantıya da karşı çıkmış ve Mahmud Abbas yönetiminin bu toplantılara katılmasını şiddetle kınamışlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar