ÜRDÜNLÜ VE İRANLI PARLAMENTERLER DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ARİFESİNDE BİRARAYA GELDİ

İran Parlamentolar Arası Konseyi Genel Sekreteri, Ürdün Parlamentosu temsilcisiyle yaptığı görüşmede, Siyonist rejime karşı Müslüman milletlerin dayanışmasının gerekliliğine vurgu yaptı. 

Görüntülenme: 408 Tarih: 19 Mart 2023 13:44
ÜRDÜNLÜ VE İRANLI PARLAMENTERLER DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ARİFESİNDE BİRARAYA GELDİ

Abbas Golru dün Ürdün milletvekili Bassam Haddadin ile yaptığı görüşmede, Uluslararası Kudüs Günü arifesinde Siyonist rejimin işgaline karşı Müslüman milletlerin dayanışmasına vurgu yaptı.
Genç Muhabirler Kulübü'nün raporuna göre Abbas Golro, Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen Dünya Parlamentolar Arası Birlik 146. Asamblesi'nin oturum aralarında Ürdün Parlamentosu temsilcisiyle bir araya gelerek parlamento ilişkilerinin geliştirilmesi ve parlamento dostluk gruplarının karşılıklı görüşmeleri hakkında görüş teatisinde bulundu.
Bu görüşmede, iki parlamentonun bu birlik içindeki ortak konumlarına ve zirvenin kararları ve gündemine ilişkin benzer görüşlerine değinen Golro, Filistin davasına destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak mübarek Ramazan ayı ve Dünya Kudüs Günü'nün yaklaştığına ve Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik eylem ve tedbirlerinin olabileceği ihtimaline işaretle, işgale karşı Müslüman halkları dayanışmaya çağırdı.
Ürdün Temsilciler Meclisi üyesi  Bassam Haddadin de bu toplantıda şunları söyledi: “İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkı da dahil olmak üzere mazlumları destekleme konusundaki güçlü duruşu takdire şayandır ve İranlı kardeşlerin bu yaklaşımını çeşitli toplantılarda her zaman görmekteyiz.”

parstoday

Yorumlar