BU HAFTA 9 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin halkının işgale karşı mücadelesi devam ederken, Filistin Bilgi Merkezi, 10-16 Mart tarihleri arasında Batı Şeria ve Kudüs’te 9 Filistinlinin şehit olduğunu ve bir Yahudi yerleşimcinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 571 Tarih: 19 Mart 2023 23:47
BU HAFTA 9 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistinli direnişçiler, geçen hafta Batı Şeria ve Kudüs’te 193 direniş eylemi gerçekleştirirken, eylemlerden 28’inin ateş açma, birinin otomobille çarpma, bir diğerinin bıçaklama girişimi ve 9’unun molotof kokteyli atma eylemi olduğu ifade edildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi’nin dün akşam (17 Mart Cuma) Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan haftalık raporuna göre, geçen hafta Filistinli direnişçiler işgal güçlerine ait 3 yeri ateşe verdi ve 6 askeri aracı tahrip etti.
 

Raporda ayrıca Filistinli gençlerin geçen hafta 21 yerde Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı koyduğu ve 70 noktada işgal güçleriyle çatıştığı, 46 taş atma eylemi gerçekleştirdiği ve Yahudi yerleşimini protesto için 3 yürüyüş düzenlediği belirtildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi’nin verilerine göre geçtiğimiz Şubat ayında Batı Şeria ve Kudüs’te 1177 direniş eylemi gerçekleştirildi, 8 işgalci hayatını kaybederken 43 işgalci de yaralandı.
 

İşgal güçlerinin önceki gün Cenin kentine düzenlediği baskında ikisi İzzeddin El-Kassam Tugayları ve Kudüs Müfrezeleri komutanı 4 Filistinli şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar