MAHMUD ABBAS YÖNETİMİ YENİ BİR İHANETE İMZA ATACAK

Ürdün'ün Akabe şehrinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki direnişi kırmak ve işgalci siyonisti rahatlatmak amacıyla düzenlenen beşli ihanet zirvesinin ardından şimdi de Mısır'ın Şarmu'ş-Şeyh şehrinde yine aynı grup tarafından, aynı amaçla bir zirve gerçekleştirilmesinin planlandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 457 Tarih: 15 Mart 2023 16:21
MAHMUD ABBAS YÖNETİMİ YENİ BİR İHANETE İMZA ATACAK

Siyonistlere ait Kan isimli tv kanalının yayınladığı habere göre, önümüzdeki günlerde Mısır'ın Şarmu'ş-Şeyh şehrinde, ABD gözetiminde Mahmud Abbas yönetiminden ve İsrail işgal rejiminden de yetkililerin katılacağı bir üst düzey toplantı düzenlenecek. 

Haberde işgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Örgütü başkanının ve aynı zamanda Batı Şeria bölgesinde işgal hükümetin işlerini koordine eden ŞABAK başkanının da toplantıya katılacağı belirtildi. Toplantıda Mısır ve Ürdün'den de birer heyetin yer alacağı ifade edildi. 

Anlaşıldığı kadarıyla Filistin direnişini kırmak ve işgalci siyonisti rahatlatmak amacıyla Ürdün'ün Akabe şehrinde buluşan "ahbaplar" Şarmu'ş-Şeyh'te de buluşmayı planlıyor. Akabe'de buluşmalarından sonra amaçlarını gerçekleştirme doğrultusunda bir başarı elde edememiş, bir yandan işgalci terörist, yerleşimci çetelerini de kullanarak saldırılarını artırırken diğer taraftan Filistin direnişi işgalci siyoniste asla teslim olmayacağını, hak ve özgürlük mücadelesini sürdüreceğini ortaya koyan eylemlerine devam etmişti. Ancak işgalci siyonisti kurtarma hayali kuran "ahbaplar" da bu işin peşini bırakma niyetinde olmadıkları mesajı vermeye çalışıyor.

Ürdün'ün Akabe şehrinde 26 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen 5'li ihanet toplantısı işgal rejimini rahatlatmak ve Filistin halkının özgürlük mücadelesini kırmak amacıyla Ürdün Krallığı'nın çağrısıyla İsrail, Filistin, Mısır, ABD ve Ürdün'ün katılımıyla Ürdün'ün Kızıldeniz'in Akabe Körfezi'ne bakan Akabe şehrinde gerçekleştirildi. Buluşmada işgal rejimiyle Filistin Yönetimi'nin geçmişte imzalanan anlaşmalara bağlı kalma ve sözde "adil ve kalıcı barış" sağlanması için çalışma sözü verdikleri iddia edildi. 

Akabe toplantısında sözde adil ve kalıcı barış için çalışma sözü verildiğinin iddia edilmesinin hemen ardından işgalci terör çetelerinin Nablus'un Huvvare kasabasına baskın düzenlemeleri, bir kişiyi şehit ederek 100'den fazla insanı yaralamaları, onlarca ev, iş yeri ve arabayı yakmaları işgalci siyonistlerin barıştan ne anladığını bir kez daha gözler önüne sermişti. 

Filistin direniş hareketleri Akabe toplantısına kesin bir dille karşı çıktıklarını ve böyle bir toplantıya iştirak edilmesini de ihanet olarak nitelediklerini dile getirmişlerdi.

Şimdi de Sina Yarımadası'nın ucunda ve Akabe Körfezi'nin giriş kısmına bakan ve Mısır tarafında yer alan turistik şehir Şarmu'ş-Şeyh'te buluşarak Filistin halkının ve direnişinin başına çorap örme hazırlığı yapıyorlar. Ama başarılı olmaları mümkün ve muhtemel görünmüyor. Çünkü Filistin direnişi hak ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığını sürdürecektir. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar