BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 480 Tarih: 15 Mart 2023 22:22
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 18 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor.

Raporda eylemlerden 3'ünün işgalcilere ateş etme veya patlayıcı atma, 3'ünün de yerleşimci çetelere karşı durma eylemi olduğu, bu eylemlerde yerleşimci çetelere ait 3 aracın tahrip edildiği belirtildi. Birçok yerde de işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldiği ifade edildi.

Raporda eylemlerin Kudüs, Nablus, Ramallah, Cenin, Kalkilya, Beytlahim ve El-Halil'in tümünde vuku bulduğu, Nablus'un Eski Şehir kısmında ve Tur Kapısı'nda, El-Halil'in Beyt Zaate mıntıkasında işgal güçlerine ateş edildiği ve patlayıcı atıldığı bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar