BAE'DEN SÜRPRİZ KARAR

Siyonist Rejim İsrail medyası, BAE'nin Siyonist Rejim güvenlik sistemlerini alma hususunda sağlanan anlaşmayı işgal altındaki topraklardaki krizlerden dolayı askıya aldığını bildirdi. 

Görüntülenme: 409 Tarih: 13 Mart 2023 18:45
BAE'DEN SÜRPRİZ KARAR

İsrail medyası pazar günü BAE'nin Siyonist Rejim'in son aylardaki yaklaşımı nedeniyle, Binyamin Netanyahu'nun kabinesinin kontrolünü kaçırdığı için İsrail'den güvenlik sistemleri alma anlaşmasını durdurduğunu duyurdu.  
Bu bağlamda İsrail'in Kanal 12 sunucusu, Netanyahu'nun Siyonist rejimin uluslararası ilişkilerine ilişkin kaygılarının olduğuna dair işaretler olduğunu vurguladı ve şu ifadelere yer verdi: "BAE, İç Güvenlik Bakanı Itmar Ben Gevir'in eylem ve açıklamalarının ardından İsrail güvenlik sistemlerini satın almayı bırakma niyetini açıkladı."
Bu bağlamda İsrail askeri işler uzmanları da "Bu, durumu ciddiye almamız gerektiğinin ilk işareti. BAE, İsrail ile güvenlik anlaşmasını sürdürme niyetini askıya aldı. Burada BAE'nin uzun süredir istediği ve çoğu hassas olan önemli sistemlerden bahsediyoruz." değerlendirmesinde bulunmaktadır. 
BAE Başkanı Muhammed bin Zayed’in İsrailli liderlerle yaptığı bir görüşmede; "Netanyahu'nun kabinesi üzerinde kontrol sahibi olduğundan emin olana kadar ortak işler yapamayız" dediği de açıkladı.

tesnim

Yorumlar