NABLUS'TA FİLİSTİNLİ 3 GENÇ ŞEHİT OLDU

Dün (12 Mart Pazar) sabah erken saatlerde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un batısında yer alan Sarra askeri kontrol noktasında üç Filistinli genç işgalci askerlerin mermileriyle şehit edildi.  

Görüntülenme: 461 Tarih: 13 Mart 2023 18:53
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ 3 GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynakların verdiği habere göre işgal askerleri söz konusu gençlerin birlikte bulundukları araca ateş ederek hepsini ağır yaraladı. Dördüncü genci de esir aldı. 

Daha sonra Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 24 yaşındaki Cihad Muhammed Vasfi Eş-Şami, 22 yaşındaki Udey Osman Refik Eş-Şami ve 18 yaşındaki Muhammed Raid Naci Dubeyk isimli gençlerin işgalcilerin saldırılarında vurularak şehit edildiği duyuruldu. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada zikredilen gençlerin de şehit edilmesiyle birlikte bu yılın başından itibaren işgal güçleri ve yerleşimci çeteler tarafından şehit edilen Filistinli sayısının da 84'e çıktığı belirtildi.

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada silahlı üç gencin askeri bir mevziye ateş ettiği ve İsrail'in Golani Tugayı mensubu askerlerin onları takibe aldıkları, yakaladıkları sırada da üzerlerine ateş ettikleri iddia edildi. İşgal ordusunun açıklamasında olay yerinde gençlerle işgalci askerler arasında çatışmalar çıktığı ve dördüncü gencin de işgal askerleri tarafından esir alındığı, ancak çatışma yüzünden işgal askerlerinde yaralanan olmadığı iddia edildi.

İşgal ordusunun açıklamasında kıskaca alınan gençlerle birlikte ele geçirildiği ileri sürülen silah fotoğrafları da yayınlandı ve üç M16 tipi silah, bir tabanca ve kartuşlardan ibaret olduğu iddia edildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Nablus'ta üç gencin şehit edilmesi münasebetiyle bir taziye mesajı yayınlayarak, şehitlerin kanlarının boşa gitmeyeceğini ve işgal rejiminin cinayetlerinin artmasına karşı direnişin de daha fazla artacağını dile getirdi. 

Hamas'ın açıklamasında Filistin halkının direnişin arkasında tek saf olduğu, işgal son buluncaya kadar ona darbe vurmaya devam edeceği vurgulandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar