SİYONİST GÜÇLER KALKİLİYA VE BEYTLAHİM'DE BİRÇOK FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah (11 Mart Cumartesi) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 428 Tarih: 12 Mart 2023 17:36
SİYONİST GÜÇLER KALKİLİYA VE BEYTLAHİM'DE BİRÇOK FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçlerinin Beytlahim kentinin batısındaki Battir beldesi sakinlerinden bir kadını ve dört genci gözaltına aldığı bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Visam Fuad, Ahmed İsa Ebu Ni’me, Hamza İyad Kattuş ve Mazin Velid Ubeydullah’ı gözaltına aldığını, Filistinli dört gencin hepsinin yirmili yaşlarda olduklarını, ayrıca kimliği henüz öğrenilemeyen bir kadının da işgal güçlerince gözaltına alındığını, işgal güçlerinin baskın düzenlediği evlerde arama yaptığını söyledi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin Battir beldesinde evine baskın düzenlediği ellili yaşlardaki Halid Atâ Muammer’i darp ettiğini belirtti.
 

Kalkiliya’da da bu sabah erken saatlerde kente baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı.
 

İnsansız hava aracı desteğiyle Kalkiliya’ya baskın düzenleyen işgal güçlerinin birçok eski esiri gözaltına aldığı kaydedildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçleri tarafından Kalkiliya’da gözaltına alınan eski esirler arasında Malik Sabri ve Üsame Sabri kardeşler ile Edip Galban, Abdülfettah Harb ve Abdullah Sa’sa’ isimli gencin de olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar