HÜSEYİN EBU KUVEYK'TEN ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçlerinin Nablus’ta ve Batı Şeria’nın diğer bölgelerinde gerçekleştirdiği siyasi tutuklamaların Filistin insanını, toprağını, kutsal değerlerini ve onurunu hedef alan tehlikeli bir ihlal olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 423 Tarih: 12 Mart 2023 14:10
HÜSEYİN EBU KUVEYK'TEN ABBAS YÖNETİMİNE UYARI

Ürdün’ün Akabe kentinde gerçekleştirilen toplantıdan bu yana Batı Şeria’daki siyasi tutuklamalarda artış görüldüğüne dikkat çeken Ebu Kuveyk, şehit Abdülfettah Harveşe’nin cenaze törenine düzenlenen baskından sonra siyasi tutuklamaların yoğunlaştığını ifade etti.
 

Nablus’un en değerli gençlerinden 20’sinin Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını bildiren Ebu Kuveyk, güvenlik güçlerinin toplumun önde gelen şahsiyetlerinin araçlarına da ateş açtığını belirtti.
 

Ebu Kuveyk, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçlerinin Batı Şeria’daki ihlallerini ve siyasi tutuklamalarını “uğursuzluk belirtisi” olarak niteledi.
 

Filistin Yönetimi’ne seslenen Ebu Kuveyk, Batı Şeria’daki siyasi tutuklamalara ve Filistin halkına, tarihine, haklarına ve geleceğine savaş açan işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonuna son verilmesini istedi.
 

Batı Şeria’daki Siyasi Tutuklu Aileleri Komitesi, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçlerinin Şubat ayında 247 ihlal gerçekleştirdiğini belgeledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar