HAMAS'TAN TAZİYE MESAJI

Bugün (10 Mart Cuma) sabah saatlerinde bir yahudi yerleşimci terörist tarafından bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit edilen Filistinli gencin kimliği tespit edildi.  

Görüntülenme: 430 Tarih: 10 Mart 2023 08:30
HAMAS'TAN TAZİYE MESAJI

Filistin Sağlık Bakanlığı 21 yaşındaki Abdülkerim Bedi' Eş-Şeyh'in Kalkilya yakınında bir yerleşimcinin silahlı saldırısına maruz kalarak şehit olduğunu duyurdu. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da Eş-Şeyh'in yerleşimci terörist tarafından şehit edilmesi münasebetiyle bir başsağlığı mesajı yayınladı ve işgale karşı direnişin devam edeceğini dile getirdi. 

Hamas mesajında, Saniriya köyü ahalisinden olan Abdülkerim Eş-Şeyh'in şehadetini kutladığını, bütün aile efradına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilediğini belirtirken Filistin halkının işgal altındaki toprakların her tarafında direnişini sürdürmekte ve şehitlerin vasiyetlerini yerine getirmekte kararlı olduğunu dile getirdi. 

Hamas açıklamasında dün akşam Tel Aviv'de gerçekleştirilen kahramanca eylemin de işgalciye, Filistin halkının öyle kolay yutulur bir lokma olmadığını bir kez daha gösterdiğine dikkat çekti. 

Bugün sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Selfit ile Kalkilya arasında kalan Dorot Çiftliği isimli kaçak yahudi yerleşim alanı yakınında bir Filistinli genç bir yerleşimci terörist tarafından, bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit edildi. 

Daha önce askerlerine ve polislerine, "bıçaklı eylem" teşebbüsünden şüphe etmeleri durumunda Filistinlilere ateş etme izni veren işgal rejimi son Netanyahu hükümeti döneminde Batı Şeria bölgesine yerleştirilen yerleşimci çetelere de bu izni verdi. Dolayısıyla "bıçaklı eylem" teşebbüsünde bulunduğundan şüphe etme iddiası bir yerleşimci teröristin bir Filistinliyi keyfi bir şekilde öldürmesine gerekçe sayılabiliyor. Daha önce onlarca Filistinli "bıçaklı eylem teşebbüsünden şüphelenme" bahanesiyle işgal rejiminin askerleri ve polisleri tarafından şehit edildi. Şimdi işgal rejiminin gerilla gücü olarak kullandığı yerleşimci terör çeteleri de onlara eklenmiş oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar