KNESSET'TEN BİR HEYET İLK KEZ BAHREYN'İ ZİYARET ETTİ

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre bugün (9 Mart Perşembe), işgal rejimi, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında imzalanan ve aralarındaki ilişkileri normalleştiren Abraham Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana, ilk kez işgal rejimi parlamentosu durumundaki Knesset'ten bir heyet Bahreyn Krallığı'nı ziyaret edecek.  

Görüntülenme: 433 Tarih: 10 Mart 2023 02:14
KNESSET'TEN BİR HEYET İLK KEZ BAHREYN'İ ZİYARET ETTİ

Siyonistlere ait Yisrael Hayom gazetesinin yayınladığı haberde, siyonist parlamento heyetinin, dünyadaki en geniş çaplı parlamentolar ittifakı niteliği taşıyan ve işgal rejiminin parlamentosu dahil 179 parlamentonun üye olduğu Parlamentolar Arası Birlik'in Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenecek uluslararası konferansına katılacağı belirtildi. Haberde işgal parlamentosu heyetinin Bahreyn'de bulunacağı günlerde BAE heyetiyle ve Arap ülkelerinin parlamentolarının İsrail hakkındaki şikayetlerini dinlemek için söz konusu Birlik'in Orta Doğu Komitesi ile görüşmeler yapacağı belirtildi. 

Siyonist gazetenin haberinde, söz konusu Birlik'in kapanış bildirisinde Filistinlilere yönelik uygulamalarından dolayı İsrail'in kınanması ihtimalinin bulunduğu ve İsrail parlamentosu heyetinden bunu engellemeye çalışmasının istendiği dile getirildi. 

İşgal parlamentosu heyetinin başkanlığını yapan ve geçmişte işgal rejiminin BM Daimi Temsilciliğini yapmış olan Danny Danon, siyonist gazete Yisrael Hayom'a yaptığı açıklamada; "Biz İsrail'i temsil ve bizi ilgilendiren meselelerde gücümüzü artırmak için parlamentolar meclisine katılmaya gidiyoruz. Heyetin (İsrail heyetinin) öncelikli amacı İran'a yönelik yaptırımlara destek vermeleri için daha çok ülkeyi etkilemeye çalışmak olacaktır." ifadesine yer verdi. 

Danon açıklamasında, kendi açılarından çok zor bir dönemde böyle bir toplantıya katılacaklarına, Filistin Yönetimi'nin diplomatik ataklarına desteklerin rekor sayılara ulaştığına ve bunun da "İsrail devleti"ne büyük zarar verdiğine dikkat çekti. 

Bahreyn'in başkenti Manama 11-15 Mart tarihlerinde Parlamentolar Arası Birlik isimli uluslararası teşkilatın 146. Asamblesi'ne ev sahipliği yapacak. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar