SİYONİST İŞGALCİLER SELFİT'TE FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Bugün (10 Mart Cuma) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Selfit ile Kalkilya arasında kalan Dorot Çiftliği isimli kaçak yahudi yerleşim alanı yakınında bir Filistinli genç bir yerleşimci terörist tarafından, bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit edildi.  

Görüntülenme: 418 Tarih: 10 Mart 2023 16:31
SİYONİST İŞGALCİLER SELFİT'TE FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Daha önce askerlerine ve polislerine, "bıçaklı eylem" teşebbüsünden şüphe etmeleri durumunda Filistinlilere ateş etme izni veren işgal rejimi son Netanyahu hükümeti döneminde Batı Şeria bölgesine yerleştirilen yerleşimci çetelere de bu izni verdi. Dolayısıyla "bıçaklı eylem" teşebbüsünde bulunduğundan şüphe etme iddiası bir yerleşimci teröristin bir Filistinliyi keyfi bir şekilde öldürmesine gerekçe sayılabiliyor. Daha önce onlarca Filistinli "bıçaklı eylem teşebbüsünden şüphelenme" bahanesiyle işgal rejiminin askerleri ve polisleri tarafından şehit edildi. Şimdi işgal rejiminin gerilla gücü olarak kullandığı yerleşimci terör çeteleri de onlara eklenmiş oldu.

Siyonistlere ait Kan radyosunun yayınladığı haberde, üzerinde birkaç tane bıçak taşıyan Filistinli bir gencin "Allahu Ekber" nidalarıyla yahudi yerleşimciye yaklaştığı, yerleşimcinin de ona ateş ettiği ve gencin hemen orada öldüğü ileri sürüldü.

Gencin kimliğinin tespit edilemediği, civarda da kendisini tanıyan birinin çıkmadığı iddia edildi. 

Siyonist radyo, gencin üzerinde birkaç tane bıçak ve el yapımı patlayıcı bulunduğunu iddia etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar