HAMAS: DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDECEK

 

Görüntülenme: 417 Tarih: 10 Mart 2023 14:17
HAMAS: DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDECEK

Dün (9 Mart Perşembe) akşam, işgalci siyonist rejimin "başkenti" olarak bilinen Tel Aviv şehrinin en önemli caddesi durumundaki Dizengoff Caddesi'nde gerçekleştirilen ve 5 yerleşimcinin ağır yaralanmasına neden olan eylemle ilgili bir açıklama yayınlanan İslami Direniş Hareketi (Hamas) feda eylemini gerçekleştiren özgürleştirilmiş eski esirlerden ve Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na mensup 23 yaşındaki Elmutezbillah Salah El-Havaca'yı kutladığını dile getirirken işgalcilere de intikam eylemlerinin devamının geleceğini, yaptıkları katliamların, işledikleri cinayetlerin cevapsız kalmayacağını hatırlattı. 

Hamas açıklamasında El-Havaca'nın eyleminin işgal rejiminin katliamlarına ve cinayetlerine bir cevap niteliğinde olduğunu, yaptığı saldırılarla ve işlediği cinayetlerle Filistin halkının iradesini ve direnişini kırabileceğini zanneden işgalci siyoniste bu kanaatinde ciddi bir yanılgı içinde olduğunu ona bir kez daha hatırlattığını dile getirdi. 

Hamas açıklamasında; "Biz kahraman şehidimizin aile efradına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, kahramanca eylemini de tebrik ediyoruz. Bu eylemin işgal güçlerinin sabah saatlerinde Cenin'in Caba' kasabasında gerçekleştirdiği ve üç kişinin şehit olduğu saldırıya tabii bir cevap niteliğindedir." ifadesine yer verdi.

Hamas açıklamasında işgal rejimini cinayetlerine, Mescidi Aksa'yı kirletmeye ve Filistinlilerin kanlarını akıtmaya son vermesi uyarısında bulunarak aksi takdirde direnişin eylemlerinin de devamının geleceğini hatırlattı.

Dün akşam saatlerinde Tel Aviv'in Dizengoff Caddesi'nde gerçekleştirilen eylemde 5 işgalcinin yaralandığı açıklandı. Siyonist medya, yaralıların durumunun ağır olduğunu haber verdi.  

Eylemin işgal rejiminin dün Cenin'in Caba' kasabasında gerçekleştirdiği ve 3 Filistinlinin şehit edildiği saldırıdan birkaç saat sonra gerçekleştirilmesi, işgal rejiminin saldırısına çok hızlı bir cevap verilmesi açısından dikkat çekti. 

Dün sabah işgal rejiminin sivil kıyafetli özel birliklerinin Cenin'in Caba' kasabasında bir aracı kıskaca alarak düzenledikleri saldırıda Ahmed Feşafişe, Süfyan Fahuri ve Nayif Et-Tabeş isimli gençlerin şehit edildiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar