CENİN'DE ÜÇ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Bugün (9 Mart Perşembe) sabah, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneyindeki Caba' kasabasında 3 Filistinli işgalci askerlerin mermileriyle şehit edildi.  

Görüntülenme: 470 Tarih: 09 Mart 2023 18:37
CENİN'DE ÜÇ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal ordusunun özel birliklerine mensup bazı kişiler, içerisinde en az üç gencin bulunduğu bir sivil aracı kıskaca alarak üzerine yoğun bir şekilde ateş ettiler. Ardından aracı rehin alarak sağlık ekiplerinin yanaşmasına engel oldular. 

Kaynaklarda işgal güçlerinin saldırılarında isimlerinin Ahmed Feşafişe, Süfyan Fahuri ve Nayif Et-Tabeş olduğu belirlenen üç kişinin şehit edildiğinin tespit edildiği belirtildi. 

Bu arada İbnu Sina Hastanesi tarafından yapılan açıklamada da Cenin şehrinin kuzeybatısında yer alan Yamun kasabasında çıkan çatışmada başından yaralanan bir kişinin de tedavi için hastaneye ulaştırıldığı bilgisi verildi. Hastane kaynakları tarafından, yaralının tedavi altına alındığı ve durumunun iyiye doğru gittiği ifade edildi.  

İsrail işgal güçlerinin 7 Mart Salı akşamı Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında çıkan çatışma sebebiyle de 6 kişi şehit edilmiş, biri ağır olmak üzere 26 kişi de yaralanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar