HALİD MEŞAL'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Teşkilatı Başkanı Halid Meşal, "sözde barış" söylemlerinin sadece işgal rejiminin işine yarayan bir oyun olduğunu, onun bu oyunun gölgesinde, mümkün olan en düşük maliyetle planlarını hayata geçirmeyi, hesaplarını yürütmeyi, işleri yoluna koymayı amaçladığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 492 Tarih: 08 Mart 2023 09:44
HALİD MEŞAL'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Meşal, dün (7 Mart Salı) Ürdün'de, "İsra ve Miracın Gölgesinde... Vakıa ve Yapılması İstenen Görev" başlığıyla düzenlenen panelde yaptığı konuşmada Filistin'de barıştan söz etmenin, İsrail'in kurgularına göre planlarını yürütmesi için meydanı tamamen Benyamin Netanyahu'ya terk etmek anlamına geleceğini ifade etti. 

Hayali barışın Filistinlinin haklarından söz etmekten tümüyle vazgeçmesini, onlar için hiç mücadele etmemesini ve sonra da meydanı istediğini yapabilmesi için işgalciye bırakmasını gerektireceğine vurgu yaptı. 

Meşal, işgal rejiminin Filistin halkına karşı son derece cüretkar davrandığını, evlerini yıktığını, peş peşe katliamlar gerçekleştirdiğini ve kimsenin uyarısını da umursamadığını hatırlattı. 

Meşal, işgal rejiminin hedefinde Ürdün'ün de yer aldığını, onun Mescidi Aksa üzerindeki yetkisine son vermek istediğini belirterek, "Eğer Arap dünyası silahını saklar, Filistin halkını çıplak göğüsleriyle tüm ümmeti savunmak zorunda bırakırsa bu durum düşmanı çok çok daha fazla cüretlendirecektir." ifadesine yer verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar