ABBAS GÜÇLERİ ŞEHİT HARVEŞE'NİN TEŞYİ MERASİMİNE SALDIRDI

Mahmud Abbas yönetimi Filistin halkının hak ve özgürlük mücadelesinin yanında saf tutmak yerine işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonunu sürdürerek işgalci katiller tarafından şehit edilen mücahitlerin cenaze törenlerine saldırmayı tercih ediyor.  

Görüntülenme: 465 Tarih: 08 Mart 2023 06:16
ABBAS GÜÇLERİ ŞEHİT HARVEŞE'NİN TEŞYİ MERASİMİNE SALDIRDI

Bugün (8 Mart Çarşamba) öğle saatlerinde de, 26 Şubat tarihinde işgalcilere karşı nitelikli Huvvare eylemini gerçekleştirdiği için işgal güçleri tarafından takibe alınan ve dün akşam Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında şehit edilenler arasında yer alan Abdülfettah Harveşe için Nablus'ta düzenlenen cenaze törenine Abbas'ın güvenlik elemanları saldırıda bulundu. 

Abbas Yönetimi'nin elemanlarının cenaze törenine yönelik saldırısında gaz ve ses bombaları atmaları üzerine çıkan kargaşada şehidin tabutunun yere düştüğü belirtildi. Birçok kişinin yaralandığı ve cenaze törenine katılan bazı kişilerin de polisler tarafından gözaltına alındığı haber verildi. 

Hamas tarafından yapılan açıklamada İzzettin Kassam Tugayları'na mensup mücahit Harveşe'nin cenaze merasimiyle ilgili program halka açıklanmış ve cenaze törenine kalabalık bir şekilde iştirak edilmesi için çağrı yapılmıştı. 

Hamas, güvenlik güçlerinin şehidin cenaze törenine saldırıda bulunmasını kınadı ve bu olayın Filistin halkına yönelik katı uygulamalarıyla zaten kara sicile sahip olan söz konusu organlarda ciddi bir ahlaki çöküşe delalet ettiğine dikkat çekti. 

Şehidin hanımı Ummu Halid de olayla ilgili açıklamasında, aslında bu saldırının söz konusu güvenlik organlarının karakterine çok da ters düşmediğini, onların eşinden işgalcilerin ve işbirlikçilerin intikamını almak için sağlığında kendisini değişik şekillerde sıkıştırdıklarını, şehit edilmesinden sonra da cenaze törenine saldırdıklarını, işgal güçlerinin başaramadığını söz konusu güvenlik organlarının gerçekleştirdiğini dile getirdi. 

İsrail işgal güçlerinin dün akşam Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında çıkan çatışma sebebiyle 6 kişi şehit edilmiş, biri ağır olmak üzere 26 kişi de yaralanmıştı. 

Şehit edilenlerden Nablus'un Asker Mülteci Kampı ahalisinden 49 yaşındaki Abdülfettah Harveşe'nin, Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın mensuplarından ve özgürleştirilmiş eski esirlerden olduğu, 9 yıl esaret hayatı yaşadığı ve işgal güçlerinin onu 26 Şubat tarihinde gerçekleştirilen Huvvare eyleminden sorumlu tuttukları belirtildi. 

Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasında bir direnişçinin gerçekleştirdiği intikam eyleminde yerleşimcilere ait bir araç hedef alınmış ve iki yerleşimci öldürülmüştü. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar