GÜNEY AFRİKA PARLAMENTOSU GASIP İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ AZALTMA KARARI ALDI

Güney Afrika Parlamentosu Salı günü, bu ülkenin bu Afrika ülkesindeki İsrail büyükelçiliğiyle ilişkilerini azaltma planını onayladı. 

Görüntülenme: 506 Tarih: 08 Mart 2023 07:31
GÜNEY AFRİKA PARLAMENTOSU GASIP İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ AZALTMA KARARI ALDI

Bu karar taslağını sunan Güney Afrika'daki "Ulusal Kurtuluş Partisi" yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Bu, Güney Afrika'nın apartheid karşıtı lideri Nelson Mandela'nın da desteklediği bir eylemdir.

Mandela'nın gurur duyacağı bir andayız. O, her zaman Filistinliler özgür olmadan özgürlüğün eksik olduğunu söylerdi.’

Güney Afrika'nın Siyonist rejimle ilişkileri son yıllarda hep gergin olmuştur. Filistin ve Güney Afrika'daki birçok aktivist, Siyonist rejimin bir apartheid rejimi olduğunu söylemektedir.

Güney Afrika Ulusal Kurtuluş Partisi Salı günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘İsrail, Filistinlilerin işgal edilmesi, öldürülmesi ve uzuvlarının kesilmesi yoluyla şekillendi. Bu rejim, iktidarda kalmak adına, Filistinlileri kontrol etmek ve yönetmek için apartheid'i kurumsallaştırdılar.’

Güney Afrika parlamentosunun bu eylemi, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Salı günü Siyonist rejimin Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kampına düzenlediği saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu, 16 kişinin de yaralandığını açıklamasıyla birlikte gerçekleşti.

rasthaber

Yorumlar