HAMAS CENİN ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

İşgal güçleri tarafından Cenin Mülteci Kampı'nda dün akşam şehit edilen mücahitler için taziye mesajı yayınlayan İslami Direniş Hareketi (Hamas) tüm Filistin halkına başsağlığı dilerken, "Halkımız işlenen cinayetlerin cevabını mutlaka verecektir." dedi.  

Görüntülenme: 465 Tarih: 08 Mart 2023 08:27
HAMAS CENİN ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Başta işgalcilere karşı nitelikli Huvvare eylemini gerçekleştiren 49 yaşındaki kahraman mücahit Abdülfettah Harveşe olmak üzere, işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında şehit edilen tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilediğini belirten Hamas, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde işgale karşı direnişi alevlendiren halkı selamladığını, bu halkın verdiği mücadeleyi kutladığını, işgal güçlerinin vahşi saldırılarıyla bu mücadeleyi bastıramayacağını ifade etti. 

Hamas açıklamasında, işgalcilerin saldırılarının ve katliamlarının Filistin halkını korkutamayacağını, bilakis onun işgal güçleri ve onların milis güçleri niteliğindeki yerleşimci çeteler karşısındaki kararlılığını daha da artıracağını vurguladı.  

İsrail işgal güçlerinin dün (7 Mart Salı) akşam Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında çıkan çatışma sebebiyle 6 kişinin şehit edildiği, biri ağır olmak üzere 26 kişinin de yaralandığı haber verildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 22 yaşındaki Mahmud Halluf, 26 yaşındaki Muhammed Vail Gazzavi, 27 yaşındaki Tarık Ziyad Natur, 29 yaşındaki Ziyad Emin Ez-Zura'yini, 49 yaşındaki Abdülfettah Hüseyin Harveşe ve 22 yaşındaki Mu'tasım Nasır Sabbağ işgal güçlerinin mermileriyle şehit oldu. 

Bunlardan Nablus'un Asker Mülteci Kampı ahalisinden Abdülfettah Harveşe'nin, Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın mensuplarından ve özgürleştirilmiş eski esirlerden olduğu, 9 yıl işgal zindanlarında kaldıktan sonra 13 Eylül 2022 tarihinde çıktığı ve işgal güçlerinin onu 26 Şubat tarihinde gerçekleştirilen Huvvare eyleminden sorumlu tuttukları belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar