ENSARULLAH HAREKETİNDEN ABD'YE KINAMA

Ensarullah hareketinin siyasi ofisi, ABD'nin eylemlerinin bu ülkenin Yemen ulusuna karşı sürekli olarak gerçekleştirdiği saldırıların devamı ve Suudi-BAE koalisyonuna bağlı paralı askerlerin yeni bir ihaneti doğrultusunda olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 446 Tarih: 07 Mart 2023 20:08
ENSARULLAH HAREKETİNDEN ABD'YE KINAMA

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosu, ABD'nin bu Pazartesi akşamı Hadramut ve el-Mahra eyaletlerindeki eylemlerini şiddetle eleştirdi ve bunu Yemen'in egemenliğinin açık bir ihlali olarak değerlendirdi.

Ensarullah Hareketi siyasi bürosu yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika'nın Hadramut ve el-Mahra eyaletlerindeki eylemleri, Yemen ulusuna yönelik sürekli olarak gerçekleştirdikleri saldırıların devamı niteliğindedir ve Suudi-BAE koalisyonuna bağlı paralı askerlerin yeni bir ihaneti doğrultusundadır.

Paralı askerlerin ihanetinin amacı Yemen'in kıyılarını ve adalarını satıp kiralamaktır. Ulusal yönetimdeki herhangi bir ihanetten veya tavizden paralı askerlerin hükümetini sorumlu görüyoruz. Amerika'nın el-Mahra’daki eylemlerini bir kez daha kınıyoruz.

Yemen topraklarındaki herhangi bir yabancı varlığı veya hareketi kınıyoruz. Milletimizin bu meseleyi her türlü meşru yollarla halletmeye hakkı vardır. Güney ve doğu bölgelerinin özgürlük savaşçılarına desteğimizi ilan ediyor ve onlardan uyanık olmalarını istiyoruz.’

Ensarullah, Yemen'i, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden komploların yenilgiye uğratılması çağrısında bulundu ve işgalcilerle mücadele edebilmeleri ve topraklarını özgürleştirebilmeleri için bu ülke halkından mallarıyla ve canlarıyla cephelere destek vermelerini istedi.

Belirtmek gerekir ki, ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulunmuştu: ‘ABD'nin Yemen Büyükelçisi Stephen Fagin ve ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutan Yardımcısı Amiral Brad Cooper, geçen hafta Çarşamba günü el-Gayza şehrine yaptıkları ziyarette Yemen Sahil Güvenlik Komutanlarından bir grup ile bir araya geldi ve karşılıklı ve çok taraflı denizcilik işbirliğini derinleştirmek için bölgesel deniz güvenliği çabalarını ve gelecekteki fırsatları değerlendirdi.

Öte yandan Yemen Ensarullah Hareketi lideri de ABD, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin herhangi bir anlaşmada sorumluluk alması gerektiğine değinerek, şunları söyledi: ‘Yemen'in zenginliği koalisyon tarafından işgal ediliyor ve koalisyon Yemen halkını mahrum bırakmaktan sorumludur. Hiçbir ilde veya adada işgalci güçlerin varlığını kabul edemeyiz. Çünkü bu konu ülkemizin içişlerine doğrudan bir müdahaledir.

Amerika ve İngiltere'nin varlığı işgaldir. Amerika ülkemizden çıkmalıdır ve biz onu çıkarmak için çalışacağız. Filistin ile ilgili olarak, uzlaşmacıların Filistin ulusunu desteklemede hiçbir rolleri olmadığı söylenmelidir. Bazılarının İsrail yerine İran'ı düşman olarak görmesi büyük bir yanılgıdır. Çünkü İsrail, Filistin ve Lübnan halkına zulmetmiştir.’

rasthaber

Yorumlar