SİYONİST ÇETELER HUVVARE'DE TERÖR ESTİRDİ

Siyonist işgal rejiminin özel olarak himaye ettiği ve Filistinlilerin üzerine baskınlar, saldırılar düzenlemeleri için cüretlendirdiği milis güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimci çeteler dün (6 Mart Pazartesi) gece yine Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasına eşkıya baskını düzenledi, 5'i aynı aileden olmak üzere 6 kişinin yaralanmasına sebep oldular. Yaralananlar arasında çocukların da bulunduğu haber verildi.  

Görüntülenme: 393 Tarih: 07 Mart 2023 04:11
SİYONİST ÇETELER HUVVARE'DE TERÖR ESTİRDİ

Yerleşimci çetelerin baskın esnasında ahalinin üzerine zehirli gazlar sıktıkları ve aralarında çocukların da bulunduğu bir aileden 5 kişinin bu gazlardan zarar görerek solunum krizleri yaşadıkları, altıncı kişinin de atılan taşlarla başından yara aldığı ve İbnu Sina Hastanesi'nin Acil bölümüne kaldırıldığı bildirildi.

Çetelerin baskında bir kişinin arabasına da silahlarla saldırdıkları ve maddi hasara neden oldukları ancak saldırıya uğrayan araçta herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olayı olmadığı belirtildi. 

Yerleşimci çetelerin baskını işgal askerlerinin himayesi altında gerçekleştirdiklerine dikkat çekildi. Ahalinin çeteleri kovmak için harekete geçmesi üzerine işgalci askerler onlara hemen kol kanat gerip hepsini sağlama almak için devreye girdi.

İşgal güçlerinin özel olarak himaye ettiği 400 civarında yahudi yerleşimci terörist 26 Şubat Pazar gecesi Huvvare kasabasına baskın düzenleyerek büyük bir yangın çıkarmış, insanlara silahlarla, bıçaklarla ve kamçılarla saldırarak yüzlerce Filistinliyi yaralamış, onlarca arabayı, evi ve iş yerini yakmışlardı. Terörist çeteler Za'tere beldesinde de Samih Mahmud Aktaş isimli 37 yaşında bir Filistinliyi şehit etmişlerdi. Samih Aktaş, Türkiye'deki deprem sonrasında arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan Filistinli ekip içinde yer almıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar