SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN: MÜSTEKBİR AMERİKA'YA KARŞI DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, ABD'nin bugün bölgedeki muhalif ülkelere yönelik ekonomik yaptırımları artırmak istediğini ve müstekbir Amerika’ya karşı direnişin devam ettiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 405 Tarih: 06 Mart 2023 16:02
SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN: MÜSTEKBİR AMERİKA'YA KARŞI DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: ‘Zaman geçtikçe çok büyük bir medeniyet, din ve kültür mücadelesi içinde olduğumuz ve direniş düzeyindeki eylemlerimizin sadece askeri, güvenlik veya siyasi bir eylem olmadığı, aksine her anlamda çok büyük boyutları olan bir mücadele olduğu ortaya çıktı.

Geçmişte bölgedeki çatışmalar bizi etkiledi ama bugün bölgede hedef ve yöntemleri belirleyebilen, etkin ve aktif olabilen taraf biziz.

İran İslam Cumhuriyeti lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamane'nin de söz ve açıklamalarıyla bunu teyit gibi, müstekbir Amerika ile çatışma çemberinin doğasını İmam Humeyni (r.a) tanımlamıştır.

Bölgede büyük ve önemli ilerlemeler kaydedildi ve buna dikkat etmeliyiz. Amerika ve Batı'nın saldırısı söz konusu olduğunda bilmeliyiz ki önemli kazanımlar elde ettik ve bu nedenle tüm bu zaferleri ve kazanımları yok etmeye çalışıyorlar.

Amerika’nın elinde ekonomik silahlar da dâhil olmak üzere bazı silahlar kaldı. Amerika, bölgede ve dünyada muhalif ülke ve milletleri boğmak için yaptırımlar uyguluyor.

Amerika bugün yaptırımları mümkün olduğu kadar genişletmek ve bu ekonomik silahtan hiçbir merhamet ve riayet olmaksızın tam olarak yararlanmak istiyor.

Biz, direniş olarak düşmanların karşısında duruyoruz. Geri çekilmek şehitlerin ve fedakârların kanına ihanettir ve biz çetin bir savaşın tam ortasındayız.’

rasthaber

Yorumlar