ŞEYH NEBİL KAVUK'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Lübnan Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk, yaptığı açıklamalarda Lübnan'da geçim, ekonomik, mali, eğitim ve adli krizlerin arttığını açıkladı. 

Görüntülenme: 440 Tarih: 06 Mart 2023 01:59
ŞEYH NEBİL KAVUK'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Şeyh Nebil Kavuk şunları söyledi: ‘Diyalog ve uzlaşıyı reddedenler ülkeyi çok kötü bir duruma sürüklüyor ve yabancı ülkelerin Lübnanlıların toplantı, diyalog ve uzlaşılarını engellediği bir sır değildir.

Lübnanlılarla iletişimi ve diyaloğu engelleyen yabancı taraflar, Lübnan'ı tamamen çökmeye mahkum ediyor ve bunun hangi ülkeler olduğu biliniyor.

Şeyh Nebil Kavuk daha önce yaptığı açıklamada, Lübnan’daki siyasi ve sosyal koşullara değinerek şunları söyledi: ‘Hizbullah, Lübnanlıların acı ve ıstırabını azaltacak her konuda inisiyatif almakta ısrar ediyor ve en kısa sürede bir cumhurbaşkanı seçmek için tüm gücünü kullanacak. Çünkü cumhurbaşkanını seçmek, ülkeyi kurtarmanın ve ülkenin çöküşünü durdurmanın başlangıç ​​noktasıdır.

Biz, cumhurbaşkanı seçme konusunda yabancılara güvenmiyor, en yakın ve güvenilir çözüme yöneliyoruz. O da Lübnanlılar arasında iç diyalog ve uzlaşmadır.

Lübnan, ne cumhurbaşkanı seçimi düzeyinde ne de başka bir konuda yabancı dayatmalara müsamaha göstermiyor ve Lübnan’da cumhurbaşkanı seçimi konusunda denklem değişti ve bugünün denklemi, cumhurbaşkanının seçimi konusunda bölgesel ve uluslararası taraflar tarafından dış dikteler dayatılmasına izin vermiyor.’

rasthaber

Yorumlar