RAİD SALAH: FİLİSTİN ZAFER KAZANACAK

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, yerleşimci teröristlerin baskınına maruz kalan Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasına ziyarette bulunarak Filistin'in hakkının kalıcı olduğunu ve geç de olsa mutlaka zafer kazanacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 580 Tarih: 06 Mart 2023 01:11
RAİD SALAH: FİLİSTİN ZAFER KAZANACAK

Raid Salah, 1948'de işgal edilmiş bölgeden bir heyetle birlikte siyonist terörün korkunç saldırısına maruz kalan Huvvare kasabasına ziyaret düzenleyerek, mağdur edilen ailelerle görüştü ve açıklamada bulundu. Salah açıklamasında, "İşgalci bir evi yakabilir veya bir ağacı kesebilir. Ama Filistin halkını yıkamaz ve zafer kazanıncaya kadar olduğu yerde kalmakta ısrarlı olan bu halkı söküp atamaz." diye konuştu. 

Salah, "İşgalcinin ve onun yerleşimcilerinin bütün çılgınlıkları ve kullandıkları tüm araçlar bu işgalin tarihin çöplüğüne atılacağı gerçeğini asla değiştiremez." ifadesine yer verdi. 

Raid Salah ve 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlileri temsil eden muhtelif siyasi oluşumların ve partilerin ileri gelenlerinden oluşan heyet saldırıya maruz kalan Huvvare'de yerinde incelemelerde bulundu ve saldırıya maruz kalanların bizzat kendilerinden yaşananlar hakkında bilgi aldılar.

İşgal güçlerinin özel olarak himaye ettiği 400 civarında yahudi yerleşimci terörist 26 Şubat Pazar gecesi Huvvare kasabasına baskın düzenleyerek büyük bir yangın çıkarmış, insanlara silahlarla, bıçaklarla ve kamçılarla saldırarak yüzlerce Filistinliyi yaralamış, onlarca arabayı, evi ve iş yerini yakmışlardı. Terörist çeteler Za'tere beldesinde de Samih Mahmud Aktaş isimli 37 yaşında bir Filistinliyi şehit etmişlerdi. Samih Aktaş, Türkiye'deki deprem sonrasında arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan Filistinli ekip içinde yer almıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar