AKABETU CEBR MÜLTECİ KAMPI DİRENİYOR

İşgal güçlerinin bugün (6 Mart Pazartesi) sabah, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Eriha'daki Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskına yüzlerce genç göğüs gerdi. İşgal güçlerinin askeri araçlarına yağmur gibi taş ve molotof kokteyli atarken silahlarıyla da üzerlerine ateş ettiler.  

Görüntülenme: 425 Tarih: 06 Mart 2023 12:50
AKABETU CEBR MÜLTECİ KAMPI DİRENİYOR

Direnişçilerin işgal güçlerinin askeri araçlarından birine molotof kokteyli isabet ettirdikleri ve askerlerinden bazılarının da hedef alındığı belirtildi. 

İşgalcilerin mermilerine hedef olarak yaralanan üç Filistinlinin de tedavi için Eriha Hastanesi'ne nakledildiği haber verildi. 

Çok sayıda Filistinlinin de işgal güçleri tarafından atılan gaz bombalarından zarar gördükleri ve nefes alma krizleri yaşadıkları bildirildi. 

Camilerin hoparlörlerinden yapılan çağrılarla toplanan direnişçilerin kararlı mücadelesi karşısında işgal güçlerinin zorlanması üzerine işgal ordusu bölgeye takviye birlikler gönderdi. 

İşgalcilerin direnişçileri dağıtmak için askeri araçlarını onların üzerine sürdüğüne dikkat çekildi. 

İşgal güçlerinin geçen hafta bir işgalci askerin ölümüne neden olan eylemden sorumlu tutarak esir almış olduğu Mahir Şelun'un evine baskın düzenlediği belirtildi.

Yerel kaynaklar işgal güçleriyle birlikte gelen teknik ekibin, esir Şelun'un ailesinin evini yıkma hazırlıkları yapmak amacıyla ölçümler aldığını haber verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar