MİCHAEL BLOOMBERG: İSRAİL TAM BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

Dünyanın en zenginleri sıralamasında 14. sırada yer alan, eski New York Belediye Başkanı yahudi kökenli ünlü iş adamı Michael Bloomberg siyonist işgal rejiminin başbakanı Benjamin Netanyahu liderliğindeki işgal hükümetini çok sert bir dille eleştirdi.  

Görüntülenme: 363 Tarih: 06 Mart 2023 23:37
MİCHAEL BLOOMBERG: İSRAİL TAM BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

Bloomberg, işgal ordusu radyosunun dün (5 Mart Pazar) akşam yayınladığı bir haberde yer verilen açıklamasında, "İsrail tam bir felakete sürüklenmekte, Netanyahu hükümeti İsrail'in dünyadaki anlaşmalarına zarar vermekte ve İsrail'in kuruluşuna temel oluşturan bölgesel güvenlik, ekonomi ve demokrasiyi tehdit etmektedir." ifadelerine yer verdi. 

İşgal rejiminde muhalefetin başını çeken Yair Lapid de, mevcut hükümetin tamamen delirdiğini, İsrail'de iyi olan her şeyi yıktığını söyledi. 

Lapid, "Ekonominin yıkılmasının bedelini tüm İsrail vatandaşları ödeyecek. Bu deliliğin mutlaka durdurulması gerekir." ifadesine yer verdi. 

Bu arada İsrail muhalefeti, Netanyahu'nun yargı reformunu protesto amacıyla önümüzdeki perşembe günü büyük çaplı bir gösteri düzenlenmesi çağrısı yaptı. 

İşgal rejiminin kontrolündeki muhtelif şehirlerde Netanyahu hükümetine karşı cumartesi günü düzenlenen gösterilere de çeyrek milyondan fazla insan katılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar