İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKACAK

Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ve Silvan beldesinde yaşayan 80’den fazla Filistinlinin Ramazan ayından önce evlerinin yıkılması sebebiyle göç etmek mecburiyetinde kalabilecekleri ifade edildi. 

Görüntülenme: 456 Tarih: 05 Mart 2023 22:54
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKACAK

İşgal rejimi mahkemelerinin yıkım ve tehcir davalarında nihai kararlarını bu ay içinde verebilecekleri ve kararların Yahudi yerleşim dernekleri lehine olması durumunda 80’den fazla Kudüslünün evini kaybedeceği belirtildi.
 

Fanatik Yahudilerden oluşan işgal rejimi hükümeti, Kudüs’te en büyük yıkım ve tehcir operasyonunu gerçekleştirmeye ve Filistinli onlarca aileyi Eski Belde semtindeki, Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki ve Silvan beldesindeki evlerinden mahrum etmeye çalışıyor.
 

Kudüs’ün Eski Belde semtinde ve çevresinde yaşayan yaklaşık 150 ailenin evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ve söz konusu evlerde 1000 civarında insanın yaşadığı bildirildi.
 

İşgal yönetimi geçen ay Kudüs’te 41 tesisi yıkarken, 13 tesisin yıkım ücreti ödemek zorunda kalmak istemeyen aileler tarafından yıkıldığı, işgal güçlerinin Şubat ayında ayrıca üç kazı çalışması ve bir arazi tahribi gerçekleştirdiği kaydedildi.
 

İşgal yönetiminin 36 ev ve dükkân için yıkım kararı tebliğ ettiği, yıkım kararı verilen yerlerin çoğunun Cebel El-Mükebbir beldesinde bulunduğu ve 20’sinin dükkân olduğu öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar