AHMED BAHR'DAN ARAP PARLAMENTOSUNUN AÇIKLAMASINA DESTEK

Filistin Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Filistin topraklarına yerleştirilen yerleşimci teröristleri organize eden milis örgütlerinin uluslararası alanda terör listelerine dahil edilmesini ve Filistin topraklarında yaşanan realitenin çıplak gözle görülmesini istedi.  

Görüntülenme: 424 Tarih: 02 Mart 2023 22:31
AHMED BAHR'DAN ARAP PARLAMENTOSUNUN AÇIKLAMASINA DESTEK

Bahr, Arap Parlamentosu'nun yahudi yerleşimcilerin milis teşkilatlarının terör listesine alınması talebiyle ilgili olarak bugün (2 Mart Perşembe) yaptığı basın açıklamasında, bunun önemli bir adım olduğunu dile getirirken, işgal rejiminin Filistin topraklarına yerleştirdiği silahlı militanların Filistin halkına yönelik korkunç terör eylemleri gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. 

Bahr, bazı Arap yönetimlerinin "normalleşme" sürecinin gölgesinde iyice şımaran ve semiren yerleşimci teröristlerin Filistinlilere yönelik olarak tam anlamıyla insanlık suçları işlediklerini vurguladı. 

Bahr, uluslararası toplumun ve BM Güvenlik Konseyi'nin de bu gerçeği görmesi, yerleşimci teröristlerin Filistin halkına yönelik bariz suçlarının önüne geçmek, onların saldırılarına son vermek için çok hızlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. 

Bahr, Arap ve İslam ülkelerinin parlamentolarının Arap Parlamentosu'nun talebine destek vermelerini ve siyonistlerin milis çetelerini oluşturan yahudi yerleşim gruplarını ve örgütlerini terör örgütleri listesine dahil etmelerini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar