IRKÇI İSRAİL ŞUBAT AYINDA KUDÜS'TE ZULMÜNÜ DEVAM ETTİRDİ

Geçtiğimiz Şubat ayında işgal güçlerinin Kudüs'te gerçekleştirdikleri saldırı ve ihlallerde bir Kudüslü genç üç yerleşimcinin ölümüne neden olan araçlı saldırı gerçekleştirdiği iddiasıyla şehit edildi.  

Görüntülenme: 442 Tarih: 02 Mart 2023 11:43
IRKÇI İSRAİL ŞUBAT AYINDA KUDÜS'TE ZULMÜNÜ DEVAM ETTİRDİ

Ramot yerleşim merkezinde eylem gerçekleştiren 30 yaşındaki Hüseyin Karaki' arabasının içinde işgal güçleri tarafından vurularak şehit edildi. Şehit edilmesinden hemen sonra ailesinin evi kullanıma kapatıldığı gibi şehidin, yardımcı eğitimci olarak çalışan eşinin işine de son verildi. Aile aynı zamanda sürekli takibe alındı. 

Kudüs'teki işgal baskınlarında 175 Kudüslünün esir edildiği, bunlardan 6'sının kadın, 31'inin de yasal ergenlik yaşının altında olduğu, işgal mahkemelerinin Kudüslü esirler hakkında 14 idari tutuklama kararı çıkardığı bildirildi. 

İşgal güçleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskınları da devam etti ve Şubat ayı içinde baskın düzenleyen yahudi yerleşimcilerin sayısı 3326'yı buldu. 

Kudüs vilayeti sınırları içinde Şubat ayı süresince işgal güçleri tarafından 37 bina yıkıldı. Yıkılan binalar içinde meskun evler, inşaat halinde olanlar, tarım işlerinde kullanılan tesisler, ticari iş yerleri ve hayvan beslemede kullanılan binalar yer aldığı belirtildi. 

İşgal güçlerinin Cebelu'l-Mukebbir'deki iki aileye ait üç binayı yıkmak amacıyla düzenlediği baskında çıkan çatışmalarda da 30 kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar