KOMORLAR HİZBULLAH'I VE ENSARULLAH'I TERÖR LİSTESİNE ALDI

BAE'nin Komorlara verdiği ekonomik desteğin ardından bu ülke, terör listesine IŞİD ve El Kaide'nin yanı sıra Lübnan Hizbullah Hareketini, Ensarullah’ı ve İhvan-ı Müslimin’i (Müslüman Kardeşler) de dahil etti. 

Görüntülenme: 516 Tarih: 01 Mart 2023 13:00
KOMORLAR HİZBULLAH'I VE ENSARULLAH'I TERÖR LİSTESİNE ALDI

Güneydoğu Afrika'da bulunan ve başkenti Moroni olan Komorlar İçişleri Bakanlığı, uluslararası terör örgütleri listesini açıkladı.

Komor İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada şu iddialarda bulundu: ‘Ülkede terörle mücadele ve kara para aklama yasası hükümlerinin uygulanmasına yönelik çabalar çerçevesinde, Moroni'ye göre uluslararası terör örgütlerinin bir parçası olan örgüt, grup ve hareketlerin isimleri açıklanmış ve bu kuruluşların faaliyetleri Komorlar'da yasaklanmıştır.'

Söz konusu listede, IŞİD, Müslüman Kardeşler, el-Kaide, Boko Haram, el-Şebab, Tunus'ta Ensaru’l-Şeria, Mısır'da el-Cemat el İslamiyye ve Yemen'de Husiler  olmak üzere Şiilere yakın bazı hareketler ve Fars Körfezi ülkelerinde Hizbullah hareketine bağlı tüm yapılar yer alıyor.

Bu karar, Komorlar Devlet Başkanı Gazali Osmani’nin BAE Kızılayı tarafından başlatılan teknik eğitim merkezinin açılış törenine katılmasından kısa bir süre sonra alındı.

Gazali Osmani bu törende, BAE'nin ülkesindeki insani ve kalkınma tutumlarını takdir ederek şunları söyledi: ‘BAE'nin Komorlar’daki girişimleri, Komor halkının yeteneklerinin artmasına ve yaşam tarzlarının iyileştirilmesine yol açmıştır.

BAE, Komor Adaları'ndaki temel hizmetlerin geliştirilmesi ve tanıtımında ana ortaklardan biridir ve çeşitli alanlardaki projeleri ile ülke sahnesinde büyük bir kalkınma rolü oynamaktadır.’

BAE, 2021'den şimdiye kadar Komor halkını desteklemek için çeşitli kalkınma projelerinin uygulanmasına özel olarak odaklanmış ve bilgili diplomatik kaynaklar tarafından açıklanan bilgilere göre Komorları İsrail ile normalleşme anlaşmalarına dâhil etmek için çok sayıda mali ve siyasi teklifte bulunmuştur.

rasthaber

Yorumlar