SİYONİST ÇETELERİN TERÖR EYLEMLERİ SAHNİN'DE PROTESTO EDİLDİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Sahnin şehrinde dün (28 Şubat Salı) akşam, işgal rejiminin Filistin topraklarına yerleştirdiği yahudi yerleşimci terör çetelerinin ırkçı saldırılarını protesto amacıyla düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı.  

Görüntülenme: 485 Tarih: 01 Mart 2023 20:46
SİYONİST ÇETELERİN TERÖR EYLEMLERİ SAHNİN'DE PROTESTO EDİLDİ

Aşırı ırkçı siyonist bakan Itamar Bin-Gvir'in 1948 Bölgesi'nde Filistin bayrağı taşınmasına yasak koymasına rağmen dün akşam yahudi yerleşimci terörünü protesto amacıyla düzenlenen gösteriye katılanlar hep Filistin bayrakları taşıdı. Göstericiler işgal rejimine tepkilerini dile getiren sloganlar atarken, "Halkımız kanlı faşizm karşısında yekvücuttur" yazılı büyük bir pankart taşıdılar. 

Göstericiler yerleşimci katillerin özellikle pazar gecesi Nablus'un Huvvare kasabasında gerçekleştirdikleri korkunç terör eylemlerini protesto eden sloganlarla siyonist işgale ve ırkçı saldırganlığa tepkilerini dile getirdiler. 

Gösterinin 48 Bölgesi'ndeki Yüksek Takip Komitesi'nin çağrısıyla düzenlendiği belirtildi. 

İşgal güçlerinin özel olarak himaye ettiği 400 civarında yahudi yerleşimci terörist pazar gecesi Huvvare kasabasında büyük bir yangın çıkarmış, insanlara silahlarla, bıçaklarla ve kamçılarla saldırarak yüzlerce Filistinliyi yaralamış, onlarca arabayı, evi ve iş yerini yakmışlardı. Terörist çeteler Za'tere beldesinde de Samih Mahmud Aktaş isimli 37 yaşında bir Filistinliyi şehit etmişlerdi. Samih Aktaş'ın Türkiye'deki deprem sonrasında arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan Filistinli ekip içinde yer aldığı haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar