BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 509 Tarih: 28 Şubat 2023 04:40
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 77 direniş eylemi gerçekleştirildi. Bu eylemlerde yerleşimci teröristlerden 1 kişi öldürülürken 16 kişi de yaralandı.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor.

Filistin Bilgi Merkezi'nin son günlük raporuna göre, 24 saatlik süre içinde 15 ateş açma veya patlayıcı atma eylemi gerçekleştirildi. Birçok yerde yerleşimci teröristlere karşı duruldu ve onlara ait 7 araç tahrip edildi. 40 noktada da işgal güçlerine karşı gösteriler oldu ve onlarla çatışmalar yaşandı.

Kudüs'ün Kalendiya askeri kontrol noktasında direnişçiler işgal güçlerine ateş açtı ve patlayıcı attılar. Ram ve Sur Bahir kasabalarında çatışmalar meydana geldi ve direnişçiler işgal güçlerini taşladı. 

Şuafat Mülteci Kampı çevresinde de çatışmalar meydana geldi ve direnişçiler işgalci askerleri taşladı ve üzerlerine el yapımı patlayıcılar attılar. Benzer şekilde Ebu Dis kasabasında da çatışmalar meydana geldi. 

Batı Şeria'nın birçok yerinde de işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldi ve Filistinli gençler işgal güçlerinin üzerine taş ve patlayıcı attılar. Ayrıca birçok yerde işgalcilerin cinayet ve katliamlarını protesto amaçlı gösteriler düzenlendi. 

Ramallah'ın El-Lubben Eş-Şarkiyye kasabasında yerleşimci teröristlerin baskınlarına karşı durarak onları engellediler. Baskın düzenlemeye kalkışan teröristlerden bazılarının arabalarını tahrip ettiler. Benzer şekilde Atirat yahudi yerleşim merkezi yakınında da yerleşimci teröristlerin baskınlarına engel olup arabalarını tahrip ettiler. 

Nablus'un Huvvare kasabasında direnişçiler işgal güçlerine ateş etti ve burada üç yerleşimci terörist yaralandı. 

Nablus'un Burin kasabasında da direnişçiler yerleşimci teröristlerin peş peşe saldırılar düzenlemelerine karşı onları taşladılar. 

Yitzhar yahudi yerleşim merkezi yakınında gerçekleştirilen ateş açma eyleminde de 3 yerleşimci teröristin yaralandığı haber verildi. 

Nablus'un Beyta kasabasında vuku bulan çatışmalarda da yerleşimcilerden 5 terörist direnişçilerin taşlamaları sonucu yaralandı. 

Kalkilya'nın Azun kasabasında da bir yerleşimci teröristin direnişçilerin taşlarına hedef olarak yaralandığı haber verildi. 

Direnişçiler Tulkerem civarında 3 ateş açma eylemi gerçekleştirdi. 

Cenin civarında da 3 ateş açma eylemi gerçekleştirildiği haber verildi. 

Beytlyahim'in Dehişe Mülteci Kampı'nda gösteri düzenlendi ve çatışmalar meydana geldi. 

Eriha'da üç ateş açma eylemi gerçekleştirildi, bunlardan birinde bir yerleşimci terörist öldürüldü, birinde de 4 terörist yaralandı.

Ateş açma eylemleri El-Halil vilayetinde de gerçekleştirildi ve buralarda direnişçiler Surif kasabasında işgalci askerleri hedef alan silahlı saldırılar düzenlediler. El-Halil'in muhtelif bölgelerinde de işgalcilerle çatışmalar meydana geldi. 

El-Halil yakınındaki Gush Etzion yahudi yerleşim merkezi civarında da yerleşimci teröristlere karşı durdu ve bazılarının arabalarını tahrip ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar