AKABE ŞEHRİNDE DİRENİŞ KARŞITI TOPLANTI SONA ERDİ

Ürdün'ün Akabe şehrinde Filistin Yönetimi ve işgal yönetimi ileri gelenlerinin de katıldığı 5'li ihanet toplantısı, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde direnişin kırılması için çalışma yapma konusunda ittifakla sonuçlandı.  

Görüntülenme: 495 Tarih: 27 Şubat 2023 05:29
AKABE ŞEHRİNDE DİRENİŞ KARŞITI TOPLANTI SONA ERDİ

Toplantı sonrasında Ürdün yönetimi tarafından yapılan açıklamada üzerinde anlaşma sağlanan hususların ayrıntıları hakkında bilgilere yer verildi. Bunların arasında Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs civarında devam eden direnişin kırılması için gerekli çalışmaların yapılması da yer alıyor. 

Akabe toplantısı, işgal rejimini rahatlatmak ve Filistin halkının özgürlük mücadelesini kırmak amacıyla Ürdün Krallığı'nın çağrısıyla İsrail, Filistin, Mısır, ABD ve Ürdün'ün katılımıyla Ürdün'ün Kızıldeniz'in Akabe Körfezi'ne bakan Akabe şehrinde gerçekleştirildi. Buluşmada işgal rejimiyle Filistin Yönetimi'nin geçmişte imzalanan anlaşmalara bağlı kalma ve sözde "adil ve kalıcı barış" sağlanması için çalışma sözü verdikleri iddia edildi. 

Akabe toplantısında sözde adil ve kalıcı barış için çalışma sözü verildiğinin iddia edilmesinin hemen ardından işgalci terör çetelerinin Nablus'un Huvvare kasabasına baskın düzenlemeleri, bir kişiyi şehit ederek 100 kişiyi yaralamaları, onlarca ev, iş yeri ve arabayı yakmaları işgalci siyonistlerin barıştan ne anladığını bir kez daha gözler önüne serdi. 

Filistin direniş hareketleri Akabe toplantısına kesin bir dille karşı çıktıklarını ve böyle bir toplantıya iştirak edilmesini de ihanet olarak nitelediklerini dile getirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar