KATİL İSRAİL ORDUSU NABLUS'A SALDIRDI: 10 ŞEHİT

Siyonist işgal güçleri bugün (22 Şubat Çarşamba) yine Nablus'a farklı yönlerden baskın düzenledi ve gerçek mermilerle saldırıda bulunarak en son verilen rakamlara göre 10 kişinin şehit olmasına 102 kişinin de yaralanmasına sebep oldular. Yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 563 Tarih: 22 Şubat 2023 11:31
KATİL İSRAİL ORDUSU NABLUS'A SALDIRDI: 10 ŞEHİT

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada işgalcilerin baskınlarında gerçek mermilerle saldırıda bulundukları, 10 kişinin şehit edildiği, 5'i ağır 102 kişinin yaralandığı, yaralıların tedavi için Rividya Hastanesi, Nablus İhtisas Hastanesi, Necah Hastanesi, Kadın Birliği Hastanesi ve Arap İhtisas Hastanesi gibi muhtelif hastanelere kaldırıldığı duyuruldu. 

Bu arada Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada Kızılay ekiplerinin, atılan göz yaşartıcı gaz bombalarından etkilenen 250 kişiye olay yerinde müdahale ettikleri ifade edildi. 

Sağlık Bakanlığı şehit edilenlerin 72 yaşındaki Adnan Seba' Buare, 25 yaşındaki Muhammed Halid Anbusi, 33 yaşındaki Tamir Nemir Ahmed Minavi, 26 yaşındaki Mus'ab Munir Muhammed Uvays, arandıkları iddiasıyla evlerinde kuşatmaya alınan 24 yaşındaki Husam Bessam İslim ile 23 yaşındaki Muhammed Abdulfettah Abdülğani, 23 yaşındaki Velid Riyad Hüseyin, 61 yaşındaki Abdülhadi Abdülaziz Eşkar, 16 yaşındaki Muhammed Ferid Şa'ban ve 23 yaşındaki Casir Cemil Abdülvehhab olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar