IRKÇI İSRAİL ŞEYH BESSAM ES-SA'Dİ'YE HAPİS CEZASI VERDİ

İsrail işgal rejiminin Ofer askeri mahkemesi dün (21 Şubat Salı) akşam çıkardığı kararla, İslami Cihad Hareketi'nin Cenin Mülteci Kampı'ndaki yöneticisi Şeyh Bessam Es-Sa'di'yi 22 ay hapis cezasına mahkum etti.  

Görüntülenme: 438 Tarih: 22 Şubat 2023 01:16
IRKÇI İSRAİL ŞEYH BESSAM ES-SA'Dİ'YE HAPİS CEZASI VERDİ

Şehitler, Esirler ve Yaralılara Kudüs Sevinci Kurumu (Mehcetu'l-Kuds) tarafından yapılan açıklamada İslami Cihad Hareketi liderlerinden 62 yaşındaki Bessam Es-Sa'di'nin 22 ay hapis cezasına mahkum edildiği belirtildi. 

Mehcetu'l-Kuds tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin Bessam Es-Sa'di'yi 1 Ağustos 2022 tarihinde gözaltına aldığı ve İslami Cihad Hareketi'ne mensubiyetten ve işgal devleti aleyhine tahrikte bulunmaktan yargıladığı bilgisine yer verildi.

Onun daha önce de birçok kez gözaltına alındığı ve uzun süre esaret hayatı yaşadığı, son tutuklama esnasında da işgal askerlerinin vahşi saldırılarına maruz kaldığı, bu saldırı esnasında silahların dipçikleriyle ense tarafından ve kafadan darp edildiği, aldığı yaralar yüzünden ciddi miktarda kan kaybettiği, işgal askerlerinin aynı zamanda onu kollarından çekerek 50 metre mesafe boyunca yerde sürükledikleri, bu yüzden ciddi yaralar aldığı, aynı zamanda kızı ile eşinin de çirkince darp edildiği ifade edildi.

İşgal güçleri Filistinlilerin bölgelerine gündelik baskınlar düzenleyerek bu tarz vahşi muamelelerde bulunuyor.

Esirler meselesiyle ilgilenen kurumların verdiği bilgilere göre işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin sayısı 4 bin 760'ı bulmuş durumda. Esirlerden 600'ü muhtelif müzmin hastalıklardan muzdarip. 552'si müebbet hapse mahkum edilmiş durumda. 330'u uzun süreden beri esaret hayatı yaşıyor. 15 esir de basın mensuplarından.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar