ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, içinde bulunduğumuz günleri değerlendirerek Mescid-i Aksa’da daha çok nöbet tutma çağrısında bulunarak, Mescid-i Aksa’da namaz kılmanın en büyük ibadetlerden biri olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 560 Tarih: 18 Şubat 2023 16:11
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Kudüs sakinlerinin kentte köklü geçmişe sahip olduklarına ve sözlerinde durduklarına işaret eden İkrime Sabri, işgalcilerin her geçen gün artan ihlalleri karşısında Filistinli esirleri ve Mescid-i Aksa’yı korumak gerektiğini belirtti.
 

Miraç gecesini Mescid-i Aksa’da ihya etme çağrısında bulunan Kudüslü şahsiyetler, Yahudi yerleşimcilerin emellerini ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarını boşa çıkarmanın önemine dikkat çektiler.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Müslümanların bayramlarında ve dini günlerinde Mescid-i Aksa çevresinde, Kudüs’ün Eski Belde semtinde ve Babu’l-Amud bölgesinde konuşlanarak Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere engel çıkardığı, Filistinli gençlerin Babu’l-Amud bölgesinde toplanmalarına ve oturmalarına izin vermediği kaydedildi.
 

Kudüslü kadın aktivist Hatice Huveys, “Bütün gücümüzle ve kararlılığımızla Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yürüyelim. En değerli vakitlerimizi ve en samimi amellerimizi Mescid-i Aksa’ya ayıralım” diyerek Mescid-i Aksa’nın ruhun kıblesi ve akidenin köklerinden biri olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar