MESCİD-İ AKSA'DA ON BİNLER CUMA NAMAZINDA BULUŞTU

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın kapılarındaki ve Eski Belde semti girişlerindeki engellemelerine rağmen bugün (17 Şubat Cuma) on binlerce kişi Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı. 

Görüntülenme: 574 Tarih: 18 Şubat 2023 04:30
MESCİD-İ AKSA'DA ON BİNLER CUMA NAMAZINDA BULUŞTU

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, Batı Şeria’nın ve Kudüs’ün çeşitli bölgeleriyle 1948’de işgal edilen topraklardan gelen 80 bin kişinin Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldığını ifade etti.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüs caddelerinde ve Mescid-i Aksa çevresinde konuşlandığını, Mescid-i Aksa’ya girmek isteyenleri kapılarında durdurarak kimlik kontrolü yaptığını söyledi.
 

Mescid-i Aksa’da bugün kılınan Cuma namazına çok sayıda kadının da katıldığı, Mescid-i Aksa’nın kapalı bölümlerinin ve avlusunun cemaatle dolduğu kaydedildi.
 

Cuma namazından sonra Mescid-i Aksa cemaati Türkiye’de ve Suriye’de deprem felaketinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Selim de hutbesinde depremzedelere yardım eli uzatılması çağrısında bulundu.
 

Mescid-i Aksa’da nöbet tutmanın önemine değinen Selim, önümüzdeki günlerin Mescid-i Aksa için zor olacağına ve işgalcilerin ihlallerinin artacağına işaret etti.
 

Selim, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve Kudüs’teki yıkımların deprem felaketine benzediğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar