KATİL İSRAİL ASKERLERİ GAZZE ŞERİDİNDE FİLİSTİNLİ İKİ GENCİ YARALADI

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Bureyc’in doğusunda ve güneyindeki Han Yunus’un doğusunda bugün (17 Şubat Cuma) ikindi saatlerinde sınır hattına yaklaşan Filistinli iki genç işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandı. 

Görüntülenme: 472 Tarih: 18 Şubat 2023 22:03
KATİL İSRAİL ASKERLERİ GAZZE ŞERİDİNDE FİLİSTİNLİ İKİ GENCİ YARALADI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Filistinli gençlerin işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya ve esirlere yönelik ihlallerini protesto için sınıra yakın bölgelerde otomobil lastiği yaktıklarını bildirdi.
 

Yerel kaynaklar sınır hattında görevli işgal askerlerinin gençlerin üzerine gerçek mermilerle ateş açtıklarını ve göz yaşartıcı bomba attıklarını, iki gencin yaralandığını ifade etti.
 

İşgal güçlerinin Gazze kentinin doğusundaki Melike bölgesinde de Filistinli gençlerin üzerine ateş açtığı ve bir gencin işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.
 

Öte yandan, işgal güçlerinin Batı Şeria’daki haftalık protesto yürüyüşlerine müdahalesi sırasında da onlarca Filistinli yaralandı.
 

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimini ve Yahudileştirme faaliyetlerini protesto eden Filistinlilerin üzerine plastik mermilerle ateş açtığı ve çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı belirtildi.
 

Protesto yürüyüşleri Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde ve doğusundaki Beyt Decen beldesinde, El-Halil’in Ez-Zaviye bölgesinde ve Kalkiliya’nın Kefer Kaddum beldesinde düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar