KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMİ: 1 SİYONİST ASKER ÖLDÜ

Dün (13 Şubat Pazartesi) akşam saatlerinde işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde gerçekleştirilen bıçaklı eylemde bir yahudi yerleşimci orta düzeyde yaralandı. Olayla ilgili olarak siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinde yayınlanan haberde yerleşimcinin Silsile Kapısı civarında sırtından bıçaklandığı ve durumunun orta olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 546 Tarih: 14 Şubat 2023 13:52
KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMİ: 1 SİYONİST ASKER ÖLDÜ

Bunun hemen ardından yine dün akşam saatlerinde Kudüs'e bağlı Şuafat Mülteci Kampı'nın girişindeki askeri kontrol noktasında bir işgalci askeri hedef alan bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunması esnasında, diğer işgalci askerlerin yanlışlıkla arkadaşlarını hedef alan silahlı saldırıda bulunmaları üzerine işgalci asker ağır yaralandı ve daha sonra da öldüğü duyuruldu. 

Siyonistlere ait haber kaynakları işgalci askerlerin bıçaklama eylemi teşebbüsünün ardından, yanlışlıkla askerin üzerine kurşun sıktıklarını, bu yüzden askerin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ve hastanede hayatını kaybettiğini dile getirdiler. 

Filistin'deki bütün direniş hareketleri, Kudüs'te arka arkaya gerçekleştirilen bu eylemleri tebrik etti ve bu eylemlerin siyonist işgal yönetiminin saldırgan tutumuna karşı tabii bir tepki olduğunu, işgal rejiminin şiddeti artırmasının Filistin direnişini kıramayacağını dile getirdiler. 

Hamas sözcüsü Abdüllatif El-Kanu' dün Kudüs'te gerçekleştirilen eylemlerin Netanyahu'nun sözde güvenlik kabinesinin Filistin direnişine yönelik şiddeti artırma kararlarına ve işgal rejiminin siyonist liderlerine bir cevap ve aynı zamanda Kudüs şehrini hedef alan yahudileştirme faaliyetlerine, Kudüs'teki ve Batı Şeria bölgesindeki gecekondu tarzı yahudi yerleşim merkezlerinin yasallaştırılması kararlarına bir tepki olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar