KORSAN İSRAİL GAZZE'Yİ BOMBALADI

İsrail işgal rejiminin savaş uçakları bu gece yarısından sonra (12-13 Şubat) Filistin'in Gazze Şeridi'nde muhtelif mevzilere yönelik hava saldırıları düzenledi.  

Görüntülenme: 646 Tarih: 14 Şubat 2023 19:41
KORSAN İSRAİL GAZZE'Yİ BOMBALADI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal uçakları Gazze şehrinin güneybatısındaki Şeyh Aclin Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda yaklaşık 10 füze attı. Saldırılar büyük bir tahribata ve yangına sebep oldu. Daha sonra yangın kontrol altına alındı. 

İşgal güçleri ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'ta ve kuzey kesiminde yer alan Beytu Hanun'da direniş güçlerinin iki ayrı gözetleme noktasını hedef alan saldırılar düzenlediler. 

İşgalcilerin saldırılarında herhangi bir yaralanma olayı olmadığı haber verildi. 

İşgal rejimi yetkilileri yerin altında Hamas'ın füzelerinde kullanılan maddelerin üretildiği bir noktayı hedef aldığı ve saldırının sorumlusunun Filistin direnişi olduğu iddiasında bulundu. 

İşgalcilerin saldırılarına karşı Filistin direnişi de Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine füze saldırıları gerçekleştirdi. 

Hamas resmi sözcüsü Hazim Kasım yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Nablus ve Kudüs'e yönelik saldırılarıyla eş zamanlı olarak Gazze'ye yönelik bu hava saldırıları gerçekleştirmesinin tüm Filistin halkının geniş çaplı bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar