İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ KUDÜS'ÜN ANATA BELDESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (11 Şubat Cumartesi) erken saatlerde Kudüs’ün Anata beldesine baskın düzenlerken, Filistinli direnişçiler Cenin’de işgal güçleriyle çatıştı. 

Görüntülenme: 482 Tarih: 11 Şubat 2023 09:30
İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ KUDÜS'ÜN ANATA BELDESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal ordusu bu sabah Anata beldesine baskın düzenledi ve belde sakinlerinden Visam El-Müsalime isimli genci gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’da sabah namazı kılıp çıkan İsa Hammade ve oğlu Taha’yı darp ederek gözaltına aldığı bildirildi.
 

Filistinliler işgale karşı direnişlerini sürdürürken, 3-9 Şubat tarihleri arasında Batı Şeria ve Kudüs’te 174 direniş eylemi gerçekleştirildiği ifade edildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi’nin verilerine göre, geçen hafta 7 Filistinli şehit olurken 4 İsrailli de yaralandı.
 

Filistinli direnişçiler geçen hafta işgal güçlerine ait bir insansız hava aracını düşürmeyi başardı ve 5 askeri aracı tahrip etti.
 

Geçen hafta Filistinlilerin 15 yerde Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı koydukları, 43 taş atma ve 6 molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirdikleri kaydedildi.

 
Filistinli direnişçilerin aynı süre içinde ayrıca işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik 5 el yapımı patlayıcı atma eylemine imza attıkları bildirildi.

 

Öte yandan, Filistinli direnişçiler Cenin’e bağlı Caba’ beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerine ateş açtı.
 

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa murabıtlarından Ebu Bekir Eş-Şimi’ye Mescid-i Aksa’dan bir hafta uzaklaştırma cezası verdiği ve cezanın uzatılabileceği kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin 1948’de işgal edilen Filistin topraklarındaki Akka kenti sakinlerinden olan yaşlı Eş-Şimi’yi daha önce de birkaç kez gözaltına aldığı, en az 20 kez Mescid-i Aksa’dan ve Kudüs’ün Eski Belde semtinden uzaklaştırdığı, Eş-Şimi’nin Mescid-i Aksa ve çevresinde nöbet tuttuğu sırada işgal güçleri tarafından darp edildiği ve yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar