ŞEYH NACİH BUKEYRAT'A MESCİD-İ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli Alimler Birliği İsrail işgal rejiminin, Kudüs Şehrindeki Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Nacih Bukeyrat'a Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezası vermesini kınadı.  

Görüntülenme: 636 Tarih: 09 Şubat 2023 17:48
ŞEYH NACİH BUKEYRAT'A MESCİD-İ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI

Birlik bugün (8 Şubat Çarşamba) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında, Kudüs'ün ileri gelen şahsiyetlerinden, Kudüs'teki Vakıflar Genel Müdürü, Mescidi Aksa'nın Müdürü ve Aksa Vakıf ve Kültür Akademisi Başkanı, bütün ömrünü Mescidi Aksa'ya ve Kudüs şehrine vakfeden, orada sürekli nöbet tutan Şeyh Nacih Bukeyrat'a Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezası verilmesine tepkili ve öfkeli olduklarını dile getirdi. 

Birlik açıklamasında işgal rejiminin Kudüs'ün alimlerine ve ileri gelenlerine yönelik düşmanca tavırlarını ve hiçbir gerekçeye dayanmayan saldırılarını artırmasına şiddetle karşı çıktıklarını belirterek, bütün bu uygulamaların Kudüslülerin boğazlarını sıkma ve Mescidi Aksa'ya tamamen el koyma amaçlı olduğuna dikkat çekti. 

Birlik dünyanın tüm özgür insanlarını, genelde tüm Kudüslülerin ve özelde oranın alimlerinin haklarına destek vermeye çağırdı.  

İsrail işgal rejimi Filistinli Müslümanların Mescidi Aksa'ya yönelik görevlerini yerine getirmelerini ve oraya sahip çıkmalarını engellemek amacıyla sık sık oradan uzaklaştırma cezası veriyor. Son olarak da Mescidi Aksa'nın birinci derece sorumlularından ve değerli ilim adamlarından olan Şeyh Nacih Bukeyrat'a uzaklaştırma cezası verdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar