İŞGALCİ İSRAİL ŞEHİTLERİN EVLERİNİ YIKACAK

İsrail işgal rejiminin yetkilileri Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Selfit'e bağlı Haris köyü ahalisinden olan şehit Muhammed Suf ile yine Batı Şeria'daki Kalkilya'ya bağlı Hacce kasabasından olan esir Yunus Heylan'ın ailelerinin evlerinin yıkılmasına dair kararı imzaladılar.  

Görüntülenme: 541 Tarih: 09 Şubat 2023 12:44
İŞGALCİ İSRAİL ŞEHİTLERİN EVLERİNİ YIKACAK

İsrail işgal rejiminin bir kararnamesine göre Filistinli herhangi bir kişinin işgal güçlerine yönelik eylem gerçekleştirmesi durumunda onun bütün ailesi ve akrabaları "suçlu" sayılıyor ve hepsi birden cezalandırılıyor. İşgal rejimi eylemcinin ailesini ise evlerini yıkarak cezalandırıyor. 

Şehit Muhammed Suf ile esir Yunus Heylan ise siyonist işgalcilere yönelik olarak geçtiğimiz yıl, 4 yerleşimci teröristin ölmesine bazılarının da yaralanmasına sebep olan iki ayrı feda eylemi gerçekleştirmişlerdi. 

Şehit Muhammed Murad Suf 15 Kasım 2022'de Selfit'in kuzeyinde Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine kurulu Ariel yahudi yerleşim merkezinde, 3 yerleşimci teröristin ölmesine 4'ünün de yaralanmasına neden olan bıçaklı ve araçlı eylem gerçekleştirdikten sonra işgal güçleri tarafından şehit edilmişti.

Şehit Muhammed Suf'un eylemi işgalcilere ağır darbe vuran nitelikli eylem olarak değerlendirilmişti. 

Muhammed Suf söz konusu eylemi işgalcilerin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarına karşı bir intikam eylemi olarak gerçekleştirmişti. 

Şu an işgal zindanlarında esir durumda olan 19 yaşındaki Yunus Heylan ise 25 Ekim 2022 tarihinde Kalkilya'nın El-Funduk köyünde bir yerleşimci teröristin hayatını kaybetmesine neden olan bıçaklı eylem gerçekleştirmişti. 

Necah Ulusal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğrenci olan Yunus Heylan söz konusu eylemi gerçekleştirmesinden birkaç saat sonra işgal güçleri tarafından esir edilmişti. 

Batı Şeria'nın her tarafına inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilen yerleşimci terör çeteleri işgal rejiminin gerilla gücü gibi kullanılıyor ve sık sık Filistinlilere yönelik saldırılar düzenliyor, canlarına ve mallarına büyük miktarlarda zarar veriyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar