BATI ŞERİA'DA 5 ŞEHİT

Siyonist işgal güçlerinin bugün (6 Şubat Pazartesi) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin doğu kesiminde yer alan Eriha şehrindeki Akabetu Ceber Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında 5 mücahidi şehit ettiği ve şehitlerin kimliklerinin de tespit edildiği duyuruldu.  

Görüntülenme: 412 Tarih: 07 Şubat 2023 20:55
BATI ŞERİA'DA 5 ŞEHİT

İşgal askerleri bugün sabah saatlerinde Akabetu Ceber Mülteci Kampı'na geniş çaplı bir baskın düzenlemiş ve bu baskın direniş güçleriyle işgalci askerler arasında çatışmaya neden olmuştu. 

Çatışmada 21 yaşındaki Refet Vail Uveydat, 22 yaşındaki Malik Avni Lafi, 22 yaşındaki Edhem Mecdi Uveydat, 27 yaşındaki İbrahim Vail Uveydat ve 28 yaşındaki Sair Uveydat'ın şehit olduğu belirtildi. 

İşgalci askerlerin mülteci kampından çekilirken şehit edilen gençlerin naaşlarını da rehin alarak yanlarında götürdükleri haber verildi. 

İşgal güçlerinin Hamas'ın askeri kanadının komutanlarından ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Şakir Ammare'yi de Eriha'daki evini basarak esir aldıkları, birçok direnişçinin mensup olduğu El-Mukayti ailesinden de bazı kişileri esir aldıkları haber verildi.

Çatışma esnasında direnişçiler işgalcilere ait bir insansız hava aracını düşürmeyi başardı. Direnişçi gençlerin düşürülen İHA'yı yaktığı haber verildi. 

Sabah saatlerinde işgal ordusu adına açıklama yapan bir kişi, işgalci askerlerin Akabetu Ceber Mülteci Kampı'nı bastıklarını, içine 28 Ocak 2023 tarihine denk gelen cumartesi günü El-Muğ kavşağında yer alan ve yahudi yerleşimcilere ait bir lokantaya silahlı saldırı düzenleme girişiminde bulunan ancak silahlarının tutukluk etmesi üzerine kaçan iki silahlı kişinin sığındığı meskun bir daireye ulaşmayı başardıklarını ve bu iki kişiyi öldürdüklerini ileri sürmüştü. 

İşgal ordusunun sözcüsü askerlerine ayrıca başka bir yerden ateş edildiği ve onların da öldürüldüğü, toplamda 7 direnişçinin öldürüldüğü iddiasında bulunmuştu. 

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da kamptan üç yaralının çıkarıldığı, bunlardan birinin kafasından yaralandığı ve durumunun ağır olduğu duyuruldu. Yerel kaynakların verdiği haberlerde, bir kişinin de yaralı olarak işgal güçleri tarafından esir alındığı bilgisi verilmişti.

İşgal güçleri Akabetu Ceber mülteci kampına cumartesi günü de baskın düzenlemiş ancak direnişçiler onları püskürtmeyi başarmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar