KORSAN İSRAİL BEYTLAHİM'DE YENİ TOPRAK GASPINA HAZIRLANIYOR

Siyonist işgal rejimi dün (6 Şubat Pazartesi), Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde ve Kudüs şehrinin de hemen güneyinde olan Beytlahim şehrinde yüzlerce dönüm tarım arazisini gasp etme hazırlığı içinde olduğu yönünde açıklama yaptı.  

Görüntülenme: 436 Tarih: 07 Şubat 2023 20:22
KORSAN İSRAİL BEYTLAHİM'DE YENİ TOPRAK GASPINA HAZIRLANIYOR

Irkçı Duvara ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Komisyonu'nun Beytlahim Ofisi Müdürü Hasan Bureyciyye işgal rejiminin Beytlahim'in Nahhalin ve El-Cebe'a köylerinde 490 dönüm tarım arazisine el koyma hazırlığı içinde olduğu yönünde açıklama yaptığına dikkat çekti.

Bureyciyye işgal rejiminin bu arazilere, yine Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi suretiyle inşa edilmiş olan Alon Shvut ve Gevaot yahudi yerleşim merkezlerinin alanlarını genişletmek amacıyla el koymak istediğini dile getirdi. Söz konusu yerleşim merkezlerinin siyonist işgalcilerin Filistin topraklarına gayri meşru bir şekilde kurdukları Gush Etzion yahudi yerleşim alanı içerisinde yer aldığı belirtildi.

İsrail'de faaliyet yürüten Şimdi Barış Hareketi'nin verilerine göre, Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs çevresinde 145 adet büyük yerleşim merkezi, 140 adet plansız, gecekondu tarzı kurulmuş yerleşim alanı ve 666 bin yerleşimci bulunuyor. 

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) Genel Müdürü Cad İshak tarafından yapılan açıklamada ise Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yerleşim bölgesi bulunduğu ve buralarda toplam 913 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği bilgisi verilmişti.

İşgal rejimi bu bölgedeki yerleşim faaliyetlerini tamamen uluslararası hukuka aykırı bir şekilde yürüttüğünden ve sürekli yeni yerleşim merkezleri inşa ettiğinden yahut mevcut yerleşim merkezlerine yeni yerleşim birimleri eklediğinden kesin ve doğru bilgileri tam olarak vermiyor. O yüzden farklı merkezler tarafından birbirinden farklı bilgiler verilebiliyor.  

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar